Müdür yardımcılığı sonuçları için geri sayım! 2019 MEB EKYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Müdür yardımcılğı sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. ÖSYM'nin ilk defa bu sene sınav listesine eklediği MEB-EKYS sınavı 21 Nisan'da yapılmıştı. Öğretmenlerin katılım sağlayabildiği MEB EKYS sınavının sonuçları için geri sayım başladı. Peki, müdür yardımcılığı sonuçları açıklandı mı? 2019 MEB EKYS sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

Giriş Tarihi 15 Mayıs 2019, 13:37 Güncelleme 15 Mayıs 2019, 13:37
Müdür yardımcılığı sonuçları için geri sayım! 2019 MEB EKYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

MEB EKYS sınav sonuçları için geri sayım başladı. Müdür yardımcısı olarak görev yapmak isteyen öğretmenler 21 Nisan'da katıldıkları sınavın sonuçlarını merakla bekliyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen MEB EKYS'ye, Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında öğretmen olarak görev yapanlar katılabiliyor. Peki, MEB EKYS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 müdür yardımcılığı sınav sonuçları açıklandı mı? İşte konu ile ilgili detaylar...

MÜDÜR YARDIMCILIĞI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı kadroların öğretmen olarak görev yapanların katılım sağladığı 2019 MEB-EKYS sınavının sonuçları 16 Mayıs 2019 tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarına, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden erişim sağlayabilecek.

MEB-EKYS SORU VE CEVAPLARI

21 Nisan 2019 tarihinde uygulanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı'nın (2019-MEB-EKYS) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının yüzde 10'u yayınlandı.

SORU VE CEVAPLAR İÇİN TIKLAYIN

MEB EKYS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 tam puan üzerinden sınav puanları hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

SINAV HANGİ KONULARDAN OLUŞTU?

Sınavda adaylara çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan bir test uygulandı. Yazılı sınav konuları ve ağırlıkları şunlardır:

a) Genel kültür ve genel yetenek: %35

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi: %10

c) Değerler eğitimi: %5

d) Eğitim ve öğretimde etik: %5

e) Eğitim bilimleri: %3