İŞKUR İMD mülakat sonuçları saat kaçta açıklanacak? Bakan Selçuk'tan son dakika açıklaması

İMD mülakat sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Mülakat sınavlarına katılan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ederken, konu ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklama yaptı. Peki, İMD mülakat sonuçları saat kaçta açıklanacak? İŞKUR ile İMD mülakat sonuçları nasıl öğrenilir?

Giriş Tarihi 26 Nisan 2019, 16:30 Güncelleme 26 Nisan 2019, 16:31
İŞKUR İMD mülakat sonuçları saat kaçta açıklanacak? Bakan Selçuk’tan son dakika açıklaması

İÇİNDEKİLER

İMD mülakat sonuçları için geri sayım başladı. İş ve Meslek Danışmanları (İMD) mülakat sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, adayların araştırdığı "İMD mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak" sorusuna yanıt verdi. Peki, İMD mülakat sonuçları saat kaçta açıklanacak? İŞKUR ile İMD mülakat sonuçları nasıl öğrenilir? İşte konu ile ilgili detaylar...

İMD MÜLAKAT SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Bakan Selçuk, İMD mülakat sonuçlarının 26 Nisan'da saat 18.00'de açıklanacağını bildirdi. İMD mülakatına giren adaylar, sonuçlara İŞKUR'un resmi internet adresi üzerinden ulaşabilecek.

İŞ VE MESLEK DANIŞMANI SAYISI 4 BİN 799'A ULAŞTI

Atamayla birlikte Türkiye genelinde İş ve Meslek Danışmanı sayısının 4 bin 799'a ulaştığını açıklayan Bakan Selçuk, "Ataması yapılan arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum" dedi.

İŞKUR ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kamu kurumları veya özel sektör firmalarında işçi statüsüyle çalışmak üzere iş arayanlar, ister internet şubesi isterse en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla sisteme üye olup, özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra yine internet şubesini kullanarak; kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabilirler, çeşitli kriterler girerek yurtiçi iş ilanlarını arayabilir, kişisel bilgileriyle eşleşebilen ilanlara başvurabilirler, Çeşitli kriterler girerek yurtdışı iş ilanlarını arayabilir, yurtdışındaki işyerlerine işgücü sevk etmek isteyen işverenlerin iletişim bilgilerine ulaşarak kendileriyle doğrudan temasa geçebilirler.

İŞKUR'A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır.

İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır.

Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez.

Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.

Üyeler tarafından 15 gün içerisinde okunmayan tüm mesajlar otomatik olarak silinmektedir.

İŞKUR'a kayıt olmak için öncelikle yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. İkisi içinde üye olma bağlantıları aşağıdadır.