MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 ÖSYM MSÜ soru ve cevapları görüntüleme sayfası

MSÜ sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 7 Nisan'da gerçekleştirildi. Peki, MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MSÜ soru ve cevapları nasıl görüntülenir?

Giriş Tarihi 10 Nisan 2019, 13:53 Güncelleme 10 Nisan 2019, 13:53
MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 ÖSYM MSÜ soru ve cevapları görüntüleme sayfası

İÇİNDEKİLER

MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM tarafından 7 Nisan'da gerçekleştirilen MSÜ sınavının soru ve cevapları geçtiğimiz gün yayınlandı. İşaretledikleri şıkların doğruluğunu teyit eden adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi beklemeye başladı. Peki, MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 MSÜ soru ve cevapları nasıl görüntülenir?

MSÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MSÜ sınav sonuçları 26 Nisan 2019 tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarına ÖSYM'nin https://osym.gov.tr internet adresi üzerinden öğrenebilecek.

Sonuçlar açıklandıktan sonra adaylar T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra sonuçlarına ulaşabilecek.

MSÜ SINAV SORULARI VE CEVAP ANAHTARI NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

7 Nisan'da uygulanan MSÜ sınavının temel soru kirapçığı ile cevap anahtarının yüzde 10'u yayınlandı. Sınava katılan adaylar sınav sorularının tamamına ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle erişebilecek.

2019 MSÜ SINAV SORU VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

MSÜ PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

- Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

- Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

- Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo'daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en azbirinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

- Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

Türkçe Temel Matematik Fen Bilimleri Sosyal Bilimler
MSÜ-SA 25 35 30 10
MSÜ-EA 35 35 10 20
MSÜ-SÖ 35 20 10 35
MSÜ-GN 33 33 17 17