17 Bin 425 memur personel alım başvuru şartları 2019 KPSS'li KPSS şartsız lise, ön lisans lisans mezunu

2019 KPSS'li KPSS şartsız lise, ön lisans lisans mezunu 17 Bin 425 memur personel alım başvuru şartları nedir? İşte tüm detaylar. Kamuya birbirinden farklı pozisyonlar için personel alımları yapılacak. 17 Bin 425 memur ve personel alım başvuru şartları işsiz vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Kamu için personel ilanları devamlı güncelleniyor. 17 bin 425 kişilik kadro ile memur ve personel alımı yapılacak olup başvurular hakkında tüm detaylar haberimizde olacak. Söz konusu olan kamuya 17 bin 425 memur personel alımı ilanı için başvurular farklı yollar ile yapılacak.

Giriş Tarihi 27 Mart 2019, 09:31 Güncelleme 28 Mart 2019, 08:53
17 Bin 425 memur personel alım başvuru şartları 2019 KPSS’li KPSS şartsız lise, ön lisans lisans mezunu

İÇİNDEKİLER

Kamu kuruluşlarında görevlendirmek için 17 Bin 425 personel memur alımı yapılacak. Personel ve memur alımının yapılacağının açıklanmasının ardından vatandaşlar başvuru şartlarını araştırmaya başladı. İlan çıkan kamu kuruluşları kendilerine uygun nitelikte personel arıyor. 17 Bin 425 personel ve memur alımının bazı şartları var. Bunlardan bir tanesi ise herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak ve erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamaktır.

SON DAKİKA MEMUR VE PERSONEL ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINI


Kamuya personel alımı başvuru şartları nedir?

Kamu kurumları adaylardan bir çok nitelik arıyor. Ancak adaylardan genel olarak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Görevini yapmasına engel olacak herhangi bir sağlık sorunu olmamak,yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak ve Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranacaktır.

Kamuya personel alımı aranan özel şartlar nedir?

Yukarıdaki genel nitelikler dışında adaylardan bazı özel nitelikler aranıyor. Buna göre yaş şartı olarak, adayların düzenlenen nüfus kaydına göre Giri şsınavının yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile 35 yaşını veya 30 yaşını bitirmemiş olmak ( yaş şartı memur statüsü, askeri personel statüsü veya işçi statüsü olarak değişiklik göstermektedir ) Askeri Personel alımları için 20 ile 27 yaşları arasında olmak şartı aranır.

Eğitim şartı olarak ise, adaylardan, En az lise mezunu olmak kaydı ile Ön Lisans veya lisans mezunu olmaları gereklidir. Alım yapılacak olan pozisyona göre belirtilen eğitim seviyesinide tamamlanmış olması gerekmektedir.

KPSS Puanı İle Memur Alımları:

Kamu Kurumları memur alımı için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şarı arıyorlar. Bu kapsamda, Lise Mezunu için KPSSP94, Ön Lisans mezunu için KPSSP93 ve Lisans mezunu için KPSSP3 puan türünden puan alınmış olması gerekmektedir.

Alım yapacak kurumlar ise, Savunma Sanayi Başkanlığı, TEDAŞ, Milli Eğitim Bakanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Bozok üniversitesi, Genel Kurmay Başkanlığı, Merkez Bankası KPSS puanı sırsına göre memur alımı yapacak.

KPSS Şartı Olmadan Personel Alımları:

KPSS Şartı olmadan personel, İşçi ve Askeri personel alımları yapılıyor. Bu bağlamda KPSS'siz, DIşişleri Bakanlığı, Devlet Demiryolları, Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Vakıfbank, Halkbank, TÜBİTAK, Emniyet Genel Müdürlüğü adaylardan KPSS puanı aramaksızın alım yapacak.

Başvurular ne zaman nasıl yapılacak?

Söz konusu olan kamuya 17 bin 425 memur personel alımı ilanı için başvurular farklı yollar ile yapılacak. Bu kapsamda başvurular, Elektronik ortamda, Şahsen veya posta yolu yapılabilmektedir. Adaylar başvurularını mutlaka belirtilen son başvuru tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

İŞTE PERSONEL ALINACAK BOŞ KADROLAR

Dışişleri Bakanlığı

5 hukuk müşaviri

Son başvuru tarihi: 28 Mart 2019

İzmir Demokrasi Üniversitesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

6 sözleşmeli personel

Son başvuru tarihi: 5 Nisan 2019

Genelkurmay Başkanlığı

51 sözleşmeli personel

Son başvuru tarihi: 29 Mart 2019

TCDD

356 işçi

Son başvuru tarihi: 15 Nisan 2019

SINIFINA GÖRE MEMUR PERSONEL VE ASKER ALIM İLANLARI:

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan ilanlara göre, toplamda 44 bin 900 memur alımı, personel alımı ve askeri personel alımı yapılacak.

MEMUR ( KPSS - A ) sınıfında, Hakkari Üniversitesi 2 İç denetçi ve Dışişleri Bakanlığı 5 Hukuk Müşaviri alacak.

MEMUR ( KPSS - B KURUMSAL ) alanında EMniyet Genel Müdürlüğü 2019-1 kapsamında 8 bin ve 2019-2 kapsamında 187 çarşı ve mahalle bekçisi alacak ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu başkanlığı 5 şoför alacak.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL olarak, Karadeniz Teknik Üniversitesi 8 sözleşmeli personel, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2, Dışişleri Bakanlığı 2, Ankara üniversitesi 132, Adli Tıp Kurumu 71, Anadolu Üniversitesi 1, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 5, TÜBİTAK 2, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 6 ve Genelkurmay Başkanlığı 51 sözleşmeli personel alımı yapacak.