Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı ne zaman? 2019 İŞKUR personel alımı başvuru şartları neler?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, İŞKUR aracılığıyla 3 bin 243 personel alımı yapacak. Konuya ilişkin başvurular 11 Şubattan itibaren alınmaya başladı. Söz konusu boş kontenjanlar 278'i engelli, 146'sı ise eski hükümlülerden oluşuyor. Peki, İŞKUR Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı başvuruları nasıl yapılır? Kimler başvuru yapabilir?

Giriş Tarihi 13 Şubat 2019, 12:46 Güncelleme 13 Şubat 2019, 13:15
Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı ne zaman? 2019 İŞKUR personel alımı başvuru şartları neler?

İÇİNDEKİLER

İŞKUR ile Gençlik ve Spor Bakanlığı 3 bin 243 personel alımı için ilan geçtiğimiz gün yayınlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyen vatandaşlar için başvuru süreci devam ediyor. Başvuru sahipleri kuraya tabi tutulacak, kura sonucunda belirlenecek asıl adaylar sözlü sınava katılacaklar. Peki, İŞKUR Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı başvuru nasıl yapılır? İŞKUR personel alımı başvuru şartları neler? İşte konu ile ilgili detaylı bilgiler...

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine 3 bin 243 personel alımı için gerçekleştirilen başvurular İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden alınıyor. Adaylar başvuru işlemlerini İŞKUR üzerinden yapabilecekler.

BAŞVURU YAPABİLMEK İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

1) 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.
2) 18 yaşını tamamlamış olmak.

3) Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
4) Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak.
5) Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
6) Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak.
7) Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).
8) Her aday, Türkiye İş Kurumu'nda (İŞKUR) yayımlanan listede bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.
9) Adayların Türkiye İş Kurumu'nda (İŞKUR) ilan edilen işgücü taleplerinde belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla belirtilen bölümlerden mezun olmaları gerekmektedir.
10) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaması gerekmektedir.
11) İşe alınacak işçilerin deneme süresi altmış gün olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi feshedilecektir.
12) Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan-sınav sürecinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.

HANGİ ALANLARA PERSONEL ALINACAK?

Bakanlığa bağlı il ve ilçe müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere alınacak sürekli işçilerin meslek kolları şöyle:

"Temizlik Görevlisi, Cankurtaran, Mekaniker (Pedallı Araçlar), Otobüs Kaptanı (Şoför), Aşçı, Aşçı Yardımcısı, Elektrik Tesisatçısı (Bina), Güvenlik Görevlisi, Havuz Suyu Operatörü, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Garson (Servis Elamanı), Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı), Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni, Bilgisayar Donanım / Teknolojisi Teknikeri, Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Teknikeri, Makine Teknikeri, Gençlik Lideri, Muhasebeci."

KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

Bakanlık tarafından alınacak engelli ve eski hükümlüler temizli görevlisi olarak işe alınacaklar. Başvuru yapacakların en az ilköğretim mezunu olmaları gerekiyor. Temizlik görevlisi olarak işe alınacak 278 engelli ve 146 eski hükümlü, 27 Şubat günü noter huzurunda kuraya tabi tutulacak ve kura sonucunda belirlenecek asıl adaylar ileri bir tarihte sözlü sınava tabi tutulacaklar.

Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Teknikeri, Makine Teknikeri, Gençlik Lideri ve Muhasebeci olarak işe alınacaklar sözlü sınava tabi tutulacaklar. Bunların dışında kalan meslek kollarında başvuranlar ise 27 Şubat günü noter huzurunda kuraya tabi tutulacak ve kura sonucunda belirlenecek asıl adaylar ileri bir tarihte sözlü sınava tabi tutularak işe alınacaklar.