İŞKUR Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Kura çekimi ne zaman?

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan ilan ile 6409 işçi alımı yapılacağı duyurulmuştu. İŞKUR aracılığı ile 31 Aralık 2018 - 4 Ocak 2019 tarihleri arasında başvurusu alınan işçi alımının sonuçları merakla bekleniyor. Peki, İŞKUR Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Kura çekimi ne zaman yapılacak?

Giriş Tarihi 09 Ocak 2019, 00:00 Güncelleme 09 Ocak 2019, 14:01
İŞKUR Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Kura çekimi ne zaman?

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı ve İŞKUR aracılığıyla gerçekleştirilen 6409 işçi alımı için adaylar heyecan içinde. Başvuru işlemlerini yapan adaylar kura çekiminin yapılacağı tarihi merak etmeye başladı. Başvurusu tamamlanan 6409 işçi alımı için kura çekimi ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar...

SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sağlık Bakanlığı taşra teşkilat hizmet birimlerine 6 bin 409 işçi alımı için başvurular 31 Aralık 2018 - 4 Ocak 2019 tarihleri arasında alındı. Adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ederken, konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih belli olduğunda haberimizin içeriğinde yer alacak.

Sonuçlar, il sağlık müdürlüklerinin iternet adresinde yayınlanacak.

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan ilanda, bazı meslek gruplarının kura tarihi ve yeri belli oldu. Buna göre, Ankara'da yapılacak olan kura çekimi 15 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Kura çekimi 09.00 - 18.00 saatleri arasında yapılacak.

Kura usulüne tabi taleplerden; bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı, biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı, elektrikçi (genel), güvenlik görevlisi (silahsız), klinik destek elemanı (hastane), şoför (yolcu taşıma), veri giriş kontrol işletmeni ve yardımcı klinik ele anı (diş) mesleklerine ilişkin başvuru listesi, İŞKUR tarafından Sağlık Bakanlığına gönderilmesine müteakip sınava alınacak asıl ve yedek listeler belirlenecek.

Sınava alınacak asıl adayların listesi; İŞKUR'un gönderdiği ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suret iyle münhal kadronun dört katı; öncelik hakkına sahip olarak başvuranların tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle münhal kadronun dört katı olarak noter huzurunda kura ile belirlenecektir. Kura ile ayrıca aynı sayıda yedek adayın isimlerini kapsayan liste oluşturulacaktır. Belirlenen asıl ve yedek aday listeleri Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün www.yhgm.saglik.gov.tr internet adres inde ilan edilecektir.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kapsamındaki taleplerden; ambulans sürücüsü ile hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi meslekleri için KPSS puanı; öncelik hakkına sahip olanlardan ise öncelik hakkı sahipliğine ilişkin belgenin tarihi esas alın mak suretiyle İŞKUR tarafından belirlenerek Sağlık Bakanlığı na bildirilen münhal kadronun dört katı aday listeleri Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

Sağlık Bakanlı ğı tarafından kura usulü ile belirlenen listeler ile İŞKUR tarafından doğrudan sınava esas bildirilen listeler il sağlık müdürlüklerine gönderilecek olup il sağlık müdürlüklerince sınava katılacak adaylardan başvuru belgel erini teslim etmeleri istenecek tir. İl sağlık müdürlükleri tarafından ilgili belge kontrolü yapılarak talep şartlarına uygun adayların hangi tarihte ve nerede sözlü sınava katılacağı ilgili il sağlık müdürlüğünün internet adresinde ilan edilecek olup adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak ve bu ilan tebligat yerine geçecektir.

SÖZLÜ SINAV NASIL OLACAK?

Sözlü sınav, adayların başvurdukları hizmet alanına ilişkin mesleki bilgi ve becerilerden, yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacaktır.

Sözlü sınavda tüm adaylar 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecek olup adayların atanmaya esas başarı puanı ve başarı sır alaması bu puan üzerinden tespit edilecektir. Ancak, başarı puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; yaşı büyük olana, yaşlarının aynı olması halinde sınav kurulu veya kurullarınca alınan diplomaları esas alınmak suretiyle daha üst öğrenimi bitirmiş olana, öğr enim düzeylerinin de aynı olması halinde mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana öncelik verilerek en yüksek puandan başlamak üzere başarı sıralaması belirlenecektir.