MEBBİS giriş: AKS sınav sonuçları açıklandı! 2018 Adaylık Kaldırma Sınavı sonuçları sorgulama

MEB tarafından 9 Aralık'ta gerçekleştirilen Adaylık Kaldırma Sınavı'nın (AKS) sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. MEB'in bugün yaptığı açıklamaya göre, sonuçların erişime açıldığı bildirildi. Adaylar sonuçlarına MEBBİS üzerinden ulaşabilecek. İşte 2018 AKS sınav sonuçları sorgulama ekranı...

Giriş Tarihi 28 Aralık 2018, 00:00 Güncelleme 28 Aralık 2018, 17:45
MEBBİS giriş: AKS sınav sonuçları açıklandı! 2018 Adaylık Kaldırma Sınavı sonuçları sorgulama

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından aday öğretmenler için 9 Aralık'ta gerçekleştirilen Adaylık Kaldırma Sınavı'nın sonuçları açıklandı. Sözleşmeli ve kadrolu öğretmener için düzenlenen AKS sınav sonuçları MEBBİS üzerinden görüntülenebiliyor. İşte 2018 MEBBİS giriş ile AKS sınav sonuçları sorgulama...

AKS SINAV SONUÇLARI MEBBİS'DE

MEB tarafından yapılan açıklamada, 2018 AKS sınav sonuçlarının açıklandığı bildirildi. Sınava giren adaylar sınav sonuçlarını kişisel MEBBİS sayfasından Aday Öğretmen Performans Değerlendirme Modülünden öğrenebilecek.

AKS SINAV SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

AKS, 100 tam puan üzerinden değerlendiriliyor. 60 puan ve üzeri puan alan aday öğretmenler başarılı sayılıyor. AKS sınavından başarı elde eden öğretmenler ayrıca adaylık sürelerini tamamlamış oluyor.

Öğretmenlerin AKS sonuçları Öğretmen Yerleştirme ve Geliştirme Müdürlüğü tarafından il valiliklerine bildiriliyor.

1yıllık görev sürelerinin ardından Adaylık Kaldırma Sınavına katılan öğretmenler, AKS sınavı sonuçları ile tam olarak kadroya geçmiş olarak kabul ediliyor.