İŞKUR'dan 46 bin kişiye iş müjdesi! İŞKUR ilanlarına nasıl başvurulur?

İŞKUR 2018 yılı içerisinde yaklaşık 1 milyon kişiye istihdam imkanı yarattı. Bugüne kadar toplamda 8 milyon insanın iş bulmasına aracı olan İŞKUR'da 46 bin personel alım ilanı daha bulunuyor. İş arayan vatandaşlar İŞKUR'a nasıl üye olunur? İŞKUR'daki ilanlara nasıl başvurulur? İŞKUR personel alım şartları nelerdir? gibi sorulara yanıt arıyor. İşte İŞKUR'daki ilanlar ile ilgili detaylar...

Giriş Tarihi 12 Aralık 2018, 00:00 Güncelleme 12 Aralık 2018, 16:30
İŞKUR’dan 46 bin kişiye iş müjdesi! İŞKUR ilanlarına nasıl başvurulur?

İÇİNDEKİLER

İş arayışında olan vatandaşların ilk göz attıkları noktalardan biri de her zaman olduğu gibi son günlerde de İŞKUR'daki ilanlar olarak göze çarpıyor. Kamu kurumları ve özel sektördeki birçok firma işçi arayışını İŞKUR üzerinden yayınladıkları ilanlar aracılığı ile sürdürüyor. İş arayan vatandaşlar da İŞKUR üzerinden bu ilanlara başvurabiliyor. Peki ama İŞKUR'a nasıl üye olunur? iŞKUR'daki ilanlara nasıl başvurulur? İŞKUR personel alım şartları nelerdir? İşte o detaylar...

İŞKUR'A GİRİŞ NASIL YAPILIR? İŞKUR ÜYELİK VE GİRİŞ SİSTEMİ...​
İŞKUR sistemine giriş işlemini gerçekleştirebilmek için ilk etapta resmi internet adresi olan (www.iskur.gov.tr) tıklayınız. Karşınıza çıkan sayfanın sağ üst tarafında yer alan ''İnternet Şubesi'' sekmesine tıklayınız. Ardından açılmakta olan sayfada şayet işverenseniz işveren bölümündeki girişe, iş arayansanız iş arayan bölümündeki girişe tıklamanız gereklidir.

Birinci kısım olan; iş arayan şeklinde giriş işleminde bulunabilmek için TC Kimlik Numaranız ve şifrenizi girmeniz gerekmektedir. İş arayan şeklinde kayıt olmak istiyorsanız, şayet önceden üye olmadıysanız giriş sayfasındaki TC Kimlik Numaranızı girmenizi isteyen bölümü altında yeni üye yazısına tıklamanız yeterlidir.

Akabinde karşınıza çıkacak sayfada üyelik sözleşmesinin tamamını okumanızın sonrasında üyelik sözleşmesinin hemen altında mevcut olan "onaylıyorum" sekmesine tıklayarak üyelik işlemine devam edin. Tüm bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmenizin ardından ileri butonuna tıklayarak işleme devam edin. İşlem bittiğinde giriş sayfasında tekrardan geri dönün ve TC Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girerek giriş işlemini tamamlayın.

İşveren şeklinde giriş işleminde bulunabilmek için de işveren bölümündeki giriş yazısına tıklayınız. Açılmış olan sayfada bütün bilgilerinizi doğru ve eksiksiz girerek sisteme girişi gerçekleştirebilirsiniz. Şayet önceden üyelikte bulunmadıysanız giriş yazısına tıklamak yerine ''üye ol'' yazısına tıklamanız yeterlidir. Üye ol sekmesine tıklamanızın akabinde sizi karşılayan sayfada "okudum, kabul ediyorum" ibaresini işaretleyip ileri butonuna tıklamanız lazım gelmektedir. Karşınıza çıkan sayfada sizden istenen bütün bilgileri harfiyen doldurarak ileri butonuna tıklamanız ve işlemi devam ettirmeniz yeterlidir. İşlem bittiğinde ise giriş sayfasına yeniden dönerek TC Kimlik Numaranız ile giriş işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

İŞKUR'DAKİ İLANLARA NASIL BAŞVURU YAPILIR?
İş arayanlar, ister İŞKUR'un internet sitesinden, ister en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü'nden sisteme üye olup kendine uygun işe başvurabiliyor. İş arayanlar İŞKUR'un sitesine özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra; kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabiliyor. Yurtiçi, yurtdışı iş ilanlarını arayabiliyor, işverenlerle doğrudan temasa geçebiliyor.

İŞKUR İŞ İLANLARINA BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
İŞKUR'daki ilanların her biri için belirlenen ve istenen farklı şartlar olabiliyor. O yüzden başvurmayı planladığınız ilanın detaylarını okumanızda fayda var.

İŞKUR'DAKİ AÇIK İŞ İLANLARINA BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYIN