Memur alımları başladı! KPSS 55 puan şartıyla memur alımı! İşte memur alım şartları ve detayları

Memur olma hayali kuran vatandaşları sevindirecek bir haber de Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Eynesil Belediyesi'nden geldi. Bu iki belediye toplam 58 zabıta memuru alımı için ilan açtı. Açılan ilan için başvuru koşulları arasında KPSS'den en az 55 puan almış olmak da var. Peki Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Eynesil Belediyesi zabıta memuru alım ilanına başvuru şartları nelerdir? Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Eynesil Belediyesi zabıta memuru alım ilanına başvuru ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 16 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 16 Kasım 2018, 15:55
Memur alımları başladı! KPSS 55 puan şartıyla memur alımı! İşte memur alım şartları ve detayları

İÇİNDEKİLER

Memur alımları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan ilanlara göre kamuya KPSS'den en az 55 puan alma şartıyla memur alımı yapılacağı belirtildi. Bu ilanlara başvurular bugün başladı. Takvim.com.tr olarak bu haberde detaylı bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

KPSS EN AZ 55 PUAN İLE MEMUR ALIMLARI:
Yukarıda da bahsini geçirdiğimiz üzere kamuya memur alımı yapılacak. Bu bağlamda Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Eynesil Belediyesi bünyesindeki memur eksikliğini gidermek içni farklı niteliklerde Zabıta memuru alımı yapacaklar. Buna göre Bursa Büyükşehir Belediyesi 50 ve Eynesil Belediyesi 8 kişilik boş kadro ile toplamda 58 kişilik zabıta memuru alımı yapılacak.

ZABITA MEMURU ALIMI İLANINA KİMLER BAŞVURABİLİR?
İlgili ilanlara başvuru yapacak adaylardan bazı nitelikler aranmakta. Bu yönde adaylardan genel ve özel şartlar aranıyor ve tüm nitelikleri taşıyan erkek veya bayan adaylar bu ilanlara başvuru yapabilirler.

Buna göre adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Başvuru yapacak erkek adaylar için askerlik ile bir ilgisi bulunmamak, Yapılacak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, En az lise mezunu olmak üzere, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak şartları aranacak.

Özel olarak ise adaylardan, Sınavın yapılacağı tarih itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, Erkeklerde 167 cm ve bayanlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak. Eynesil Belediyesi için ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, Lise Mezunları için 2018 KPSSP94, Lisansm ezunları için 2018 KPSSP3 ve Ön Lisans mezunları için 2016 KPSSP93 puan türünden en az 55 puan almış olmak ve Bursa Büyükşehir Belediyesi için 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Söz konusu olan ilanlar için başvuru süreci bugün (16 Kasım 2018) itibari ile başladı. Adayların başvurularını yukarıda belirtilen nitelikler doğrultusunda son başvuru tarihlerine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular belediyelerin yazı işleri müdürlüğüne şahsen yapılacaktır.