Bekçilik sınav sonuçları açıklandı! MEB Bekçilik sınav sonuçları ekranı

Bekçilik sınav sonuçları belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı ve Polis Akademisi tarafından açıklanan sınavda 100 soruya yanıt veren bekçi adayları 50 puan ve üzeri almaları halinde başarılı sayılacak. İşte binlerce bekçi adayının merakla beklediği Bekçi alımı sınavı yazılı soru cevapları ve bekçi adaylarının sonraki süreçte karşılacağı parkur ile ilgili merak edilen detaylar...

Giriş Tarihi 26 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 26 Ekim 2018, 23:02
Bekçilik sınav sonuçları açıklandı! MEB Bekçilik sınav sonuçları ekranı

İÇİNDEKİLER



Bekçi alımı sınav sonuçları belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı ve Polis Akademisi tarafından açıklanan sınavda 100 soruya yanıt veren bekçi adayları 50 puan ve üzeri almaları halinde başarılı sayılacak.

SINAV 100 PUAN ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRİLDİ
Bekçi adaylarının farklı konularda toplam 100 soruya yanıt verdiği sınavın değerlendirmesi, 100 puan üzerinden gerçekleştirildi. Puan, doğru sayısının soru sayısına bölünmesinin ardından 100 ile çarpılmasıyla hesaplandı. Sınavda yanlış işaretlenen sorular, doğru cevapları etkilemedi.



BEKÇİ ALIMI SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN


SONRAKİ AŞAMAYA GEÇENLER PARKUR AŞAMASINDA NELERLE KARŞILAŞACAK?

Bekçi alımında sonraki aşamaya geçen adaylar, Polis Akademisi Başkanlığı'nın yayımladığı parkur bilgileri çerçevesinde fiziki yeterlilik sınavına dahil olacak. Toplam 72 metre uzunluğundaki parkurda;

1-)Jimnastik tahtası üzerinde çift ayakla 5 kez sıçrayış,

2-)Lastik içerisinden geçme,

3-)15'er kilogramlık ağırlıklarını iki hedef arasında bir tur taşıma,

4-)İki sağlık topu arasında bir tur (ilk topa bir, ikinci topa iki kez dokunulması gerekiyor),

5-)2 metrelik zeminde bir kez takla,

6-)Arası 2 buçuk metre olan 6 duba arasından slalom koşu,

7-)Engel altından geçiş ve üstünden atlayış aşamaları tamamlanacak.




Bu aşamaları;

40 saniyede tamamlayanlar 100 puan,

41 saniyede tamamlayanlar 95,

42 saniyede tamamlayanlar 90,

43 saniyede tamamlayanlar 85,

44 saniyede tamamlayanlar 80,

45 saniyede tamamlayanlar 75,

46 saniyede tamamlayanlar 70,

47-48 saniyede tamamlayanlar 65,

49-50 saniyede tamamlayanlar 60 puan alacak.



BEKÇİLİK SINAV SONUÇLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınarak 50 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır. Her soru eşit puan ağırlığına sahiptir. Başarı puanı hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek yani 4 yanlış 1 doğruyu götürmeyecektir.

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI NASIL OLACAK?
1. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar.

2. Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçmesini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar.

a) Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır.

b) Fiziki yeterlilik sınavında adayın süresinin takibi, sınav yerinde bulunanlar tarafından görülebilecek nitelikteki sayaçlarla yapılır.

c) Fiziki yeterlilik sınavı yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınav sonucunda altmış puanın altında alan adaylar başarısız sayılır. Komisyon tarafından başarısız adaylar hakkında "Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı Olamaz" kararı verilir ve başarısız adaylar sözlü sınavına geçemezler.

3. Fiziki yeterlilik sınav tarihleri, yerleri, sınav parkuru ve puan cetveli ile adayları ilgilendiren hususlar, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından hazırlanan talimatla belirlenerek Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) duyurulacaktır.

2018 BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR?
Mezuniyet durumuna göre bekçi maaşları değişiklik gösterebilir. Yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde bekçiler;

İlkokul Mezunu olan Bekçi 3302,80 TL maaş alır
Lise Mezunu olan Bekçi 3352 TL ile 355,14 TL arasında maaş alır
Ön lisans Mezunu olan Bekçi 3357,50 TL maaş alır
Lisans Mezunu ve Bekar olan Bekçi 3404 TL ile 3657,00 TL arasında maaş alır

Evli olup eşi çalışmayan bekçiler maaşlarına ek olarak 231 TL her çocuk başına 54 TL ücret alırlar. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bu operasyona dahil olmaları halinde 810 TL'ye kadar operasyon ücreti alırlar.