Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları: 2018 İŞKUR başvuru sonuçları listesi sorgulama!

Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları hakkında yapılan aramalar son dönemde artış gösterdi. Sağlık Bakanlığı tarafından duyurusu geçtiğimiz ay yapılan personel alım ilanı şartlarında toplam 5 bin 298 vatandaşın işe alınacağı duyurulmuştu. Bakanlık bünyesinde çalışmak isteyen vatandaşlar bu işe alım ilanının ardından İŞKUR aracılığı ile Sağlık Bakanlığı personel alım ilanına başvuruda bulundu. Ardından Sağlık Bakanlığı personel alım başvuru sonuçlarının nihai listesi yayımlandı. Peki ama Sağlık Bakanlığı personel alım kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İŞKUR 2018 Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman sonuçlanacak? İşte Sağlık Bakanlığı personel alım ilanı ile ilgili detaylar...

Giriş Tarihi 12 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 12 Ekim 2018, 15:07
Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları: 2018 İŞKUR başvuru sonuçları listesi sorgulama!

İÇİNDEKİLER

İŞKUR tarafından yayımlanan ve on binlerce kişinin başvurduğu Sağlık Bakanlığı personel alım süreci ile ilgili son gelişmeler vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Eylül ayı içerisinde yayımlanan ilan sonucu en az ilkokul mezunu olmak üzere engelli ve eski hükümlülerin de başvuru yapabildiği 5 bin 298 vatandaşın Sağlık Bakanlığı bünyesinde işe alınacağı duyurulmuştu. İŞKUR üzerinden tamamlanan başvuruların ardından geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı personel alım ilanı başvuru sonuçları açıklanmıştı. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar kura çekimini beklemeye başladı. Peki ama Sağlık Bakanlığı işe alım ilanı kura çekimi ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı personel alım kura çekimi yapıldı mı? Sağlık Bakanlığı personel alım kura sonuçları nereden ve nasıl sorgulanır? Haberimizden Sağlık Bakanlığı İstanbul ve Ankara nihai kura listesini öğrenebilirsiniz. İşte İŞKUR Sağlık Bakanlığı personel alım ilanı ile ilgili son gelişmeler...

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI 2018!
Sağlık Bakanlığı tarafından İlan edilen kadrolara başvurusu sonucu atanmaya hak kazanan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde sürekli işçi olarak istihdam edilecek. Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı sürekli işçi kadrolarına yerleşen adayların ücretleri merkezi yönetim bütçesinden ödenecek. Her aday, ilan edilen kadrolardan bir işyeri (çalıştırılacağı il) ve bir meslek koluna başvuru yapacak.

Kura usulüne tabi kadrolarda istihdam edilecek sürekli işçiler, İş – Kur tarafından bildirilen adaylar arasından Sağlık Bakanlığınca noter huzurunda çekilecek kurayla belirlenecek.

Konu ile ilgili olarak çeşitli makamlardan gelen resmi açıklamalar olduğu taktirde haberimizin içeriğinden bulabilirsiniz. En doğru ve güncel personel alımı haberleri için takvim.com.tr'yi takip etmeye devam edin.

PERSONEL ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!​
İŞKUR tarafından yapılan duyuruda Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Nihai Listelerinin belli olduğu ilan edildi. Kurum tarafından yapılan duyuruda iki şehir için iki farklı liste açıklandı.

Açıklanan sonuçlarla birlikte, İstanbul için kuraya katılmaya hak kazanan kişi sayısı 51 bin 767 başkent Ankara için ise 55 bin 538 olarak duyuruldu.

YAZILI TEBLİGAT YAPILMAYACAK! ADAYLARIN BAŞVURU SÜRECİNİ YAKINDAN TAKİP ETMESİ GEREKİYOR​
İŞKUR tarafından Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bildirilen aday listeleri, kura yeri, kura tarihi, kura sonuçlar ve diğer her türlü duyuruların, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün "www.yhgm.gov.tr" internet adresinden ilan edileceği ve kuraya katılacak adaylar ve kura sonucu yerleştirilen adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacağı, bu ilan tebligat yerine geçeceği daha önce açıklanmıştı.

KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Kuraya katılmaya hak kazanan adaylar için kura tarihi ise 25 Ekim 2018 olarak belirlendi. Kura çekilişi saat 09:00 - 18:00 arasında Ankara'da yapılacak.

İSTANBUL LİSTESİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ANKARA LİSTESİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ