Pakize Suda neden öldü, hastalığı neydi? PAKİZE SUDA ÖLDÜ MÜ? Pakize Suda nereli, kaç yaşındaydı? Son dakika sağlık durumu...

Uzun süredir yaşadığı sağlık sorunları ile gündeme gelen birçok başarılı projede rol almış olan usta oyuncu Pakize Suda'dan acı haber geldi. Peki, Pakize Suda kimdir, kaç yaşında ve nereli? Pakize Suda öldü mü, neden öldü?

Giriş Tarihi 21 Aralık 2022, 15:10 Güncelleme 21 Aralık 2022, 15:11
Pakize Suda neden öldü, hastalığı neydi? PAKİZE SUDA ÖLDÜ MÜ? Pakize Suda nereli, kaç yaşındaydı? Son dakika sağlık durumu...

İÇİNDEKİLER

Sanat camiasını üzen haber geldi. Pakize Suda tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Haberi Birsen Altuntaş duyurdu. Peki, Pakize Suda kimdir, kaç yaşında ve nereli? Pakize Suda öldü mü, neden öldü?

PAKİZE SUDA HAYATINI KAYBETTİ

Son dakika haberine göre Pakize Suda'nın hayatını kaybetti. Yaptığı çeşitli programlarla tanınan oyuncu ve yazar Pakize Suda hayatını kaybetti. Haberi gazeteci Birsen Altuntaş duyurdu. Altuntaş yaptığı açıklamada "Bir süredir demans hastalığı nedeniyle tedavi gören yazar, oyuncu ve şarkıcı Pakize Suda 70 yaşında aramızdan ayrıldı" ifadelerine yer verdi.

PAKİZE SUDA KİMDİR?

Pakize Suda 23 Nisan 1952 yılında İzmir'de doğmuştur. Oyuncu, kitap ve köşe yazarı olan 71 yaşındaki Pakize Suda 17 yaşında Ege güzeli seçilmiş Girit Türklerindendir. Hürriyet Gazetesi başta olmak üzere pek çok gazeteye köşe yazarlığı yapmış olan Pakize Suda'nın Yenmiş Yutulmuş Sözler ve Ağız Tadıyla Sevişemedik adında kitapları bulunuyor. Pakize Suda ayrıca, Türkiye Konuşuyor, Lezzete Yolculuk gibi programlarda da sunuculuk yapmıştır.

Pakize Suda'nın oynadığı diziler arasında Hayat Bilgisi, Davetsiz Misafir ve Sevda Çiçeği de bulunuyor.

OYNADIĞI TV DİZİLERİ

2006 - Sevda Çiçeği : Nazan Anne

2005 - Davetsiz Misafir : Kehribar

2003 - Hayat Bilgisi : Pakize

2002 - Pembe Patikler : Hadiye Yenge

1998 - Erguvan Yılları

SUNDUĞU TV PROGRAMLARI

Miş Muş Lütfen Bu Konuya Girmeyelim

Pakize Suda İle Gece Yarısı

Pakizeli Günler

Dobra Dobra

Konuşa Konuşa

Lezzet Yolculuğu

Lezzete Yolculuk

Türkiye Konuşuyor

Söylemezsem Olmaz

Her Şeyi Konuşalım