Uyanış Büyük Selçuklu oyuncuları ve fragmanı - Efsane oyuncular bir bir dönüyor! Uyanış Büyük Selçuklu dizisi konusu nedir?

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin merak uyandıran fragmanın yayınlanmasıyla detaylar merak edilmeye başlandı. TRT'den yapılan açıklamaya göre, geçen haftalarda ismi verilmeden paylaşılan ilk tanıtım filmiyle dikkatleri üstüne çeken yapımın adı, ikinci tanıtımda "Uyanış: Büyük Selçuklu" olarak açıklandı. İzleyiciler bu kapsamda "Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ne zaman başlayacak?" sorusuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Peki, Uyanış Büyük Selçuklu oyuncuları kimlerdir? Büyük prodüksiyonlu bir dönem dizisi olan yapım, oyuncuları, kostümleri, tarihsel mekanları ve hikayesiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Giriş Tarihi 25 Eylül 2020, 09:15 Güncelleme 25 Eylül 2020, 09:15
Uyanış Büyük Selçuklu oyuncuları ve fragmanı - Efsane oyuncular bir bir dönüyor! Uyanış Büyük Selçuklu dizisi konusu nedir?

İÇİNDEKİLER

Diriliş Ertuğrul'dan sonra TRT ekranlarına efsane bir dizi gelmeye başlayacak. Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ilk bölümü ile 28 Eylül 2020 Pazartesi günü TRT 1 ekranlarında başlıyor. Gürkan Uygun, Sevda Erginci, İlker Kızmaz, Murat Garipağaoğlu ve bir çok oyuncu Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ile ekranlarda yer alacak. Dizi, Büyük Selçuklu Devletinin III.sultanı Sultan Melikşah'ın hayatını konu alacaktır. Dizinin oyuncu kadrosunda Gürkan Uygun gibi oyuncular olacaktır. TRT'den yapılan açıklamaya göre, geçen haftalarda ismi verilmeden paylaşılan ilk tanıtım filmiyle dikkatleri üstüne çeken yapımın adı, ikinci tanıtımda "Uyanış: Büyük Selçuklu" olarak açıklandı.

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU DİZİSİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

"Uyanış: Büyük Selçuklu", 28 Eylül Pazartesi günü ilk bölümüyle seyirci karşısına çıkacak.

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU OYUNCULARI

Buğra Gülsoy
Ekin Koç
Gürkan Uygun
Leyla Lydia Tuğutlu
Mehmet Özgür
Murat Garipağaoğlu

Büyük Selçuklu İmparatorluğu Hindukuş Dağları'ndan Batı Anadolu'ya ve Orta Asya'dan Basra Körfezi'ne kadar uzanan geniş bir alanı kontrol etmiştir. Aral Gölü yakınındaki memleketlerinde güç kazandıktan sonra ilk olarak Horasan'ı ele geçiren Selçuklular, buradan İran içlerine doğru ilerledi ve ardından Anadolu'daki şehirleri kontrol altına aldı.

Büyük Selçuklu İmparatorluğu, Tuğrul Bey (1016–63) tarafından 1037'de kuruldu. Tuğrul'u büyüten dedesi ve Oğuz Yabgu Devleti'nde yüksek makam sahibi olan Selçuk Bey, adını hem ülkeyi yöneten hanedana hem de imparatorluğa verdi. Devlet kurulduktan kısa süre sonra İslam dünyasının merkezi otoriteden yoksun parçalanmış siyasi haritasını birleştirdi ve daha sonra Haçlı Seferlerinin birinci ve ikincisinde kilit rol oynadı.

MURAT GARİPAĞAOĞLU KİMDİR?

Murat Garipağaoğlu, 2 Ekim 1969'da doğdu. 1987 yılında İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nden mezuniyetinin ardından, 1993 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünü bitirdi. Daha sonra İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu'na girdi.

GÜRKAN UYGUN KİMDİR?

Gürkan Uygun, 27 Mayıs 1974'te doğdu. Lise yıllarında tiyatro ile tanıştı. 1990 yılında amatör tiyatroya başladı. Ardından Dormen Tiyatrosu'nda eğitim aldı. 1996 yılında televizyon dizilerinde rol almaya başladı. Kurtlar Vadisi'nde Memati Baş karakteriyle geniş kitleler tarafından tanındı.

BUĞRA GÜLSOY KİMDİR?

Buğra Gülsoy 22 Şubat 1982'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamlamıştır. 13 yaşında ilk sahne deneyimini yaşamıştır. Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin mimarlık bölümünden 2004 yılında mezun olan Buğra Gülsoy, Kıbrıs'ta bulunduğu süre içerisinde Kıbrıs Devlet Tiyatrosu'nda çeşitli oyunlarda rol almış, aynı zamanda kısa film yönetmenliği ve oyunculuk da yapmıştır. Bu filmler; Trio, Heterotopya, İnsan Üçleme, Alt Üst, Nar Yarası ve Mutlu Sondur.

LEYLA LYDİA TUĞUTLU KİMDİR?

Leyla Lydia Tuğutlu, 29 Ekim 1989'da Berlin'de doğdu. Türk bir baba ile Alman bir annenin kızıdır. İlkokula Türkiye'de başladıktan sonra piyano dersleri almaya başladı. Yarı zamanlı olarak konservatuvara devam etti. 5 yıl müzik ve keman dersleri aldı. Bu süre içerisinde bir model ajansında çalıştı. Behiye Dr.Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi mezunu olan Tuğutlu, üniversiteye başladıktan sonra konservatuvarı bırakarak, ilgi alanı olan manken ve fotomodelliğe başladı. Hâlen İstanbul Üniversitesi'nde Alman dili ve edebiyatı öğrencisidir. Tuğutlu, iyi derecede Türkçe; İngilizce ve Almanca bilmektedir.