Cansever’in gözüne ne oldu? Cansever kimdir? Gerçek adı ne, nereli?

90'lı yıllara damgasını vuran ve şarkılarıyla hafızalara kazınan Cansever, Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programına konuk oldu. Arabeks şarkılarıyla gündeme gelen Cansever'in hayatı da bu sabah itibariyle merak konusu oldu. Tanımayanlar Cansever'in hayatına dair bilgileri sıkça araştırmaya başladı. Cansever, 7 çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak dünyaya geldi. Gerçek adı Dzansever Dalipova'dır. 1992 yılından bu zamana kadar çıkardığı popüler şarkılar sayesinde günümüzün popüler arabesk şarkıcılarından biri haline geldi.

Giriş Tarihi 23 Eylül 2020, 09:34 Güncelleme 23 Eylül 2020, 09:34
Cansever’in gözüne ne oldu? Cansever kimdir? Gerçek adı ne, nereli?

İÇİNDEKİLER

Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programına katılan Cansever kimdir? Sabah saatlerinden itibaren arama motorları üzerinden merak edilerek araştırılan popüler arabeks sanatçısı Cansever'in hayatına dair bilgileri haberimizde derledik. Peki Cansever'in gözüne ne oldu? Gerçek adı ne, nereli? İşte yanıtı…

CANSEVER KİMDİR?

Cansever, 7 çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak dünyaya geldi. Gerçek adı Dzansever Dalipova'dır. 1992 yılından bu zamana kadar çıkardığı popüler şarkılar sayesinde günümüzün popüler arabesk şarkıcılarından biri haline geldi.

Cansever 12 yaşlarındayken sokakta çocukların sopa fırlatmasından dolayı tek gözünü kaybetmiştir. Çocukluk dönemlerinden beri müzik dünyasında yer alan Cansever ilk albümü olan Kemano Başal E Romenge'yi 1992 senesinde çıkararak müzik dünyasına profesyonel bir giriş yaptı. 1994 senesinde romatizma türlerinden biri olan 'Morbus Behterew'e yakalanarak iki büklüm oldu ve uzun seneler boyunca bu hastalığın zorluklarını taşıdı.

1997 senesinde ilk kez ibrahim Tatlıses'in sunuculuğunu yaptığı 'İbo Show' isimli programa çıkarak 'Kara Çadır' ismine sahip ünlü yemen türküsünü kendine has yorumuyla seslendirerek çok fazla beğeni topladı. Böylelikle de Cansever'in Türkiye macerası başlamış oldu. 1997 yılında Ecce Müzik etiketiyle çıkardığı Meçhul isimli albümünde Kara Çadır, Kader, Yara Benim, Durup Dururken, Aşkım Yarım Kalmasın, Meçhul, Yeni Aşk, Uzat Bana Ellerini, Olmaz Olsun, Derman Ol isimli şarkılarıyla Türkiye'deki kariyerinin ilk adımlarını attı.