28 Şubat erişim sorunu! Twitter neden yavaş, ne zaman düzelecek? Twitter çöktü mü, neden açılmıyor?

Twitter'da özellikle şu saatlerde erişim sorunu yaşanıyor. Twitter'a giriş yapamayan ya da zor şekilde giriş yapan on binlerce kişi ise arama motorlarında Twitter çöktü mü ve Twitter neden açılmıyor sorularıyla ilgili araştırma yapıyor. Saat 23.30 civarı gibi Twitter'da başlayan sorun hala devam ediyor. Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarına erişim sorunuyla ilgili GSM operatörlerinden açıklama yapıldı. Bazı kullanıcılar bu kapsamda Twitter'a neden erişim sağlanamıyor sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 28 Şubat 2020, 14:07 Güncelleme 28 Şubat 2020, 14:07
28 Şubat erişim sorunu! Twitter neden yavaş, ne zaman düzelecek? Twitter çöktü mü, neden açılmıyor?

İÇİNDEKİLER

İdlib'te yapılan kalleş saldırı sonrasında Twitter'da dün geceden itibaren bir yavaşlık yaşanıyor. Twitter'a yönelik herhangi bir erişim engeli bulunmazken, yaşanan sorunun ilk belirlemelere göre Türkiye'deki yoğun ve aniden artan kullanım trafiğinden kaynaklandığı gözlendi. İnternet erişim sorunlarını analiz eden bir diğer kuruluş olan NetBlocks da Türkiye'deki kullanıcıların yaşadığı Twitter erişim sorununu doğruladı.
Bu bağlamda Twitter çöktü mü? Kullanıcılar Twitter çöktü mü? sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Sosyal medyanın en çok kullanılan uygulamaları arasında yer alan Twitter'da son saatlerde halen sorun yaşanıyor.

TWİTTER ÇÖKTÜ MÜ?

Twitter kullanıcıları bu saatlerde Twitter'da çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldı. Sorun hakkında Twitter'dan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Twitter'da yaşanan sorunun yoğunluk nedeniyle olduğu tahmin ediliyor.

TWİTTER NEDEN AÇILMIYOR?

Twitter'a yönelik herhangi bir erişim engeli bulunmazken, yaşanan sorunun ilk belirlemelere göre Türkiye'deki yoğun ve aniden artan kullanım trafiğinden kaynaklandığı gözlendi. İnternet erişim sorunlarını analiz eden bir diğer kuruluş olan NetBlocks da Türkiye'deki kullanıcıların yaşadığı Twitter erişim sorununu doğruladı.

Kuruluş tarafından yapılan açıklamada, "Twitter Türkiye genelinde Türk Telekom kullanıcıları için yerel saatle 23:30'dan itibaren kullanılamaz hala geldi" denildi.

İNTERNET KESİNTİLERİNE OPERATÖRLERDEN AÇIKLAMA

Dün gece başlayan ve halen devam eden twitter, facebook, instagram gibi sosyal medya platformlarına erişim sorunuyla ilgili GSM operatörlerinden açıklama.

TÜRK TELEKOM'DAN OTOMATİK SES MESAJIYLA YANIT: ARALIKLARLA KONTROL EDİNİZ

Türk Telekom'un 444 5 444 numaralı iletişim merkezine yapılan aramalar da şu mesajla açılıyor: "Değerli müşterimiz, Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya kanallarına erişimde kesintiler yaşanabilmektedir. Aralıklarla bağlantınızı kontrol edebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler."

TURKCELL: SORUN VAR, ARAŞTIRIYORUZ

Turkcell'in çağrı merkezine yaptığımız aramada da sosyal ağlara erişimde yaşanan sorunun Türkiye genelinde yaşanan bir durum olduğu ve araştırıldığı ifade edildi.

İNTERNET NE ZAMAN DÜZELECEK?

Konu hakkında henüz bir açıklama gelmedi. İlerleyen saatlerde internet hızının normale dönmesi bekleniyor.

İNTERNET NEDEN YAVAŞ? FACEBOOK YOUTUBE INSTAGRAM NEDEN AÇILMIYOR?

Facebook, YouTube, Instagram yaşanan yoğunluk nedeniyle yavaşlık yaşandığı tahmin ediliyor.

VPN NASIL KURULUR?

Çeşitli program ve yazılımlar, Android ve iOS uygulama marketlerinde bulunmaktadır. VPN programlarını indirdikten sonra basit kurulumlarını yaparak siz de farklı bir noktadan internete bağlanabilir ve bulunduğunuz bölgedeki teknik arızadan veya yavaşlıktan kurtulabilirsiniz.

VPN NASIL KULLANILIR?

İndirdiğiniz VPN programını kurduktan sonra bağlanmak istediğiniz bölgeyi seçmeniz yeterli olacaktır. Bu sayede Türkiye'nin veya dünyanın farklı bir noktasından internete bağlanmış olacak, bölgenizdeki teknik arızadan kurtulabileceksiniz. İnternet gezinme hızınız bağlandığınız noktanın hızıyla doğrudan hızlanacaktır.

TWİTTER HAKKINDA

Herkese fikir ve bilgiyi anında ulaştırma misyonuyla ortaya çıkan Twitter, sosyal ağ ve mikroblog sitesidir. 2006 yılında bütün büyük bilişim şirketlerinin yer aldığı San Francisco'da Jack Dorsey, Biz Stone, Noah Glass ve Evan Williams tarafından kurulan Twitter, 24 milyar Dolar gibi bir değere sahiptir.

Kullanıcılarına 140 karakterlik metin yazıp paylaşma şansı veren ve bu etkileşimler ile iletişimi kuvvetlendiren Twitter, 2015 verilerine göre 350 milyon aktif kullanıcıya sahiptir.

TWİTTER JARGONU

Trending topic (TT): Sol taraftaki en çok konuşulan 10 konunun listelendiği alana Trending Topic denir. Her ülkenin kendi TT listesi vardır ayrıca Dünya genelinde en çok konuşulan 10 konuyu gösteren bir liste de vardır.

Friday Follow (FF): Bu kısaltma takip ettiğiniz kişilerin sizi de takip etmesi içindir. Sadece cuma günleri yapılır.

Retweet (RT): Başka bir twitter kullanıcısının tweetini sizin takipçileriniz de görsün diye retweet tuşuna basıp sizin profilinizde görünmesidir.

Direct Message (DM): Başka bir twitter kullanıcısının size atmış olduğu postayı işaret eder, bir nevi e-mail işlevi görür.