Son dakika: Tarık Ünlüoğlu'nun doktorundan açıklama! Tarık Ünlüoğlu neden öldü?

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Ünal Kaplan karakterini canlandıran masanın lideri Tarık Ünlüoğlu, yaklaşık 1 yılı aşkın bir süredir kanserle mücadele ediyordu. Geçtiğimiz akşam hastaneye yatırılan Tarık Ünlüoğlu, bu sabah saatlerinde hayata veda etti. Son dönemlerde iyi olduğu düşünülen 61 yaşındaki Tarık Ünlüoğlu'nun ölümü hayranları tarafından merak konusu oldu. İşte Tarık Ünlüoğlu'nun doktorundan usta ismin ölüm nedeniyle ilgili gelen ilk açıklama!

Giriş Tarihi 01 Ekim 2019, 17:20 Güncelleme 01 Ekim 2019, 17:35
Son dakika: Tarık Ünlüoğlu’nun doktorundan açıklama! Tarık Ünlüoğlu neden öldü?

İÇİNDEKİLER

Tıbbi Onkoloji uzmanı Prof. Dr. Gökhan Demir, Ünlüoğlu'nun ölümüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Gökhan Demir, "Bir yılı aşkın bir süredir akciğer kanseriyle mücadele ediyordu. Bizler hekim olarak akciğer tümörlerinde etkin olabilecek bütün tedavilerle hastalıkla savaştık. Ama maalesef son dönemde tedavilere karşı bir direnç meydana geldi. Artan bir solunum sıkıntısıyla Tarık bey'i dün hastanemizde misafir ettik ama tüm çabalara rağmen bu sabah kendisi hayatını kaybetti" dedi.

1 YILDAN UZUN SÜREDİR KANSERLE MÜCADELE EDİYORDU

Yaşanan süreçleri de anlatan Demir, "Kanser bir noktadan sonra tedaviye direnç kazanabiliyor, biz tedaviler değiştirdik, farklı tedavilerle savaştık ama maalesef bu direnci kıramadık. Bir yılı aşkın bir zamandır kanser ile mücadele ediyordu. Her türlü tedaviyi kullandı. Dün akşam hastaneye kabul ettik ama daha önce ki dönemlerde de aralıklı olarak 2 -3 gün hep destek tedaviler için yatırmıştık. Dün akşam nefes darlığıyla geldi. Nefes darlığını rahatlatmak için mücadele ettik. Sabahleyin maalesef daha ağırlaştı ve tedavilere yanıt vermedi. Böyle bir risk tabii her zaman var, son dönemde artan nefes darlığı böyle bir sürecin habercisiydi, biz farklı silahlarla yenide savaşabilir miyiz diye onun o savaşçı güçlü kişiliğini bildiğimiz için yeniden savaşabilir miyiz diye mücadeleyi sürdürdük. Ama maalesef bugün kaybettik" diye konuştu.

HABERİ ALIR ALMAZ HASTANEYE GELDİ

Haberi aldıktan sonra hastaneye gelen oyuncu Melek Baykal ise pazar günü görüştüğünü söyleyerek , "Evinde yatıyordu, solunum aygıtı vardı, arada bir çıkartıyordu onu, espriler yaptı. Sohbet ettik uzun uzun. Sonrasında dün duydum aniden yoğun bakıma almışlar. Hiç yakışmadı ölüm Tarık'a o bizim neşemizdi, çok özel bir adamdı" ifadelerini kullandı.

AKCİĞER ENFEKSİYONU NEDİR?

Havadan kana yeterince oksijen aktarılamadığı takdirde akciğer düzenli olarak çalışamaz hale gelir. Akciğer iltihaplanasına sebep olan enfeksiyonlar bakteri veya virüs kaynaklı olabilir. Basit önlemler alınarak iltihaplanmalar önlenebilir.

Akciğer İltihabı Belirtileri

- Öksürük (Git gide şiddetini arttıran başlangıçta kuru olur daha sonra balgama dönüşür.

- Ateşlenme

- Nefes alma ya da vermede zorluk yaşanması ( Yavaş ya da hızlı nefes alıp verme)

- Göğüs kafesinde batmalar ve şiddetli ağrı

- Titreme ve gece terlemeleri

- İştah kaybı

- Özellikle yaşlılarda hareket dengesizliği

- Eklem ve kas ağrıları

Bu belirtiler vücutta görülmeye başlandığında her zaman akciğer iltihabı olduğu kanısına varılamaz. Akciğer iltihabı bazı durumlarda oksijen seviyesini düşürdüğünden dolayı vücut için ciddi tehlikelere yol açabilir. İlerlemiş olan bu belirtilere ek olarak parmaklarda ve dudaklarda morarmalar meydana gelebilir. Hastalığın ilerlememesi açısından mutlaka doktora başvurulmalı gerekli tedavi uygulanmalıdır.

Akciğer iltihaplanmasına sebep olan mikroorganizmayı tespit etmek her zaman mümkün olmayabilir. Hastalık ortaya çıkmadan önce bu mikrop vücutta bulunabilir. Daha önce vücuda girmiş fakat henüz hastalığa yol açmamış olma ihtimali yüksektir. Akciğer iltihaplanmasının en yaygın nedeni S.pnemoniae adlı bir bakteridir. İltihaba sebep olan diğer yaygın bir bakteri ise B-tipi Haemophilus influenze adlı bir bakteridir. Mycoplasma pneumoniae adlı bir bakteri ise her dört senede bir salgın hastalıklara neden olur ve çoğunlukla çocukları tehdit eder.

Akciğer iltihaplanmasının diğer başka nedenleri ise şunlardır;

- Grip ve su çiçeği virüsü

- Kirli hava, solunan kimyasal gazlar ve sigara dumanı

Bu nedenler dışında akciğer iltihaplanması riski altında olan kişiler bu enfeksiyona karşı daha dikkatli olmalılardır. Örneğin zayıf kişiler, 60 yaş üstü ve çocuklar, sigara kullananlar, daha önce akciğer, kalp, karaciğer ve böbrek rahatızlığı geçirmiş olan kişiler, şeker hastası olanlar, fazla alkol tüketenler ve bağışıklık sistemi zayıf olanlar bu enfeksiyona karşı daha dikkatli olmalılardır.

Akciğer iltihabına nasıl teşhis konur?

Doktor muayenesinde hastaya şikayetleri dahilinde sorular sorulur ve doktor muayenesi yapılır. Ciğerler dinlenir ve enfeksiyonun belirtileri varsa hekim tarafından akciğer röntgeni istenir. Röntgende enfeksiyonun yeri tespit edilir ve uygulanacak tedavinin yol haritası çizilir. Akciğer ilhtihaplarında hastanın vücudundaki oksijen oranı çok önemlidir. Doktor kontrolünde mutlaka kandaki oksijen seviyesine bakılmalıdır. Ayrıca idrardan alınan örnekle beraber hastanın balgamından da örnek alınıp hastanın enfeksiyon miktarı tespit edilir. Bu testlerin sonucunda hekim gerekli tedaviye başlamalıdır.

Beyne pıhtı atması belirtileri nelerdir?

Pıhtı atması, beyin damarlarının bir tıkaç ile tıkanması, damarın bulunduğu bölgede kanlanmanın yani kan akışının yetersizliği durumunda beynin fonksiyon kaybına uğramasının sonucudur.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın Ünal Kaplan'ı Tarık Ünlüoğlu'nun ölümü sanat camiasını yasa boğdu: Canım abim...