Enes Batur’a 3 ayrı suçtan soruşturma açıldı! Ünlü YouTuber Enes Batur kimdir?

Enes Batur Sungurtekin hakkında Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı , ’halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’, ’kişilerin huzur ve sükununu bozma’, ‘sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçlarından soruşturma başlattı. Geçtiğimiz ay, ailelerden alınan şikayetler üzerine, Taciz ve Sosyal Medyadan Koruma Derneği Başkanı Erhan Nacar; Kerimcan Durmaz, Enes Batur ve Danla Bilic'in 'çocuklar üzerinde olumsuz etki bıraktığı' gerekçesiyle dava açmıştı.

Giriş Tarihi 29 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 29 Kasım 2018, 12:10
Enes Batur’a 3 ayrı suçtan soruşturma açıldı! Ünlü YouTuber Enes Batur kimdir?

İÇİNDEKİLER

YoutTube'da 8.8 milyon abonesiyle en çok bireysel aboneye sahip Türk YouTube kullanıcısı Enes Batur Sungurtekin hakkında 3 ayrı suçtan soruşturma başlatıldı. 20 Ekim tarihinde yayınladığı videoda amcasına küfür, hakaret ve aşağılayıcı söylemlerde bulunan fenomenin o videosu yayınlandığı andan itibaren tepki çekmişti. Videonun yayınlanmasının ardından izleyiciler CİMER'den Enes Batur Sungurtekin hakkkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurularını dikkate alan Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı Enes Batur Sungurtekin hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme', 'kişilerin huzur ve sükununu bozma', 'sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçlarından soruşturma başlattı.

Fenomen Enes Batur'un ikamet adresinin Antalya'da olması ve şikayetlerin Türkiye genelinde yapılması nedeniyle soruşturma yetkisizlik kararı ile Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Enes Batur amcası ile yayınladığı video çok fazla tepki alınca, videoyu kaldırmış ve özür dileyip videonun şaka amaçlı olduğunu söylemişti.

Geçtiğimiz ay, Taciz ve Sosyal Medyadan Koruma Derneği Başkanı Erhan Nacar; sosyal medyanın ve fenomenlerin çocuklar üzerinde yaptığı olumsuz etkileri anlatarak, bunun için harekete geçilmesi için yetkililere ve ailelere çağrıda bulundu. Nacar, "Çocuklarımız bizim bireyler olarak, anne baba olarak sahip çıkmamız gereken gençlerimiz. Bunlar artık örf ve adetlerimizden uzaklaşmaya başladı.

'AİLELERDEN ŞİKAYET ALDIK'

Sosyal medya ve dijital çağ hayatımıza girdiğinden beri, bunların olumlu yönde etkilerini değil, olumsuz yönde etkilerini almaya başladık. İşte bunlardan biri fenomenler. Vazgeçilmez fenomenler. Fenomenlerden birisi olan Enes Batur'a, biz dernek üzerinden yine ailelerden gelen şikayetler üzerine hemen açmadık tabi önce araştırdık baktık doğruluk paylarına baktık. Baktık ki gerçekten çok korkunç bir derecede sosyal medyayı 18 yaş altında olan çocuklarımız takip ediyor. Bunlar psikolojik olarak, hem pedagogların kontrolünde olması gerekiyor. Hem de anne babaların kontrolüne alınması lazım" diye konuştu.

'SİZE BİRİLERİNİN DUR DEMESİ LAZIM'

Nacar sözlerini şöyle sürdürdü: "Kerimcan kim, Enes Batur kim? Dolayısıyla Murat Övüş diye beyefendi çıkmış bilmem ne kelimeler kullanıyor. Danla Bilic aynı şekilde. Bir peynir lafı yaptı bir tuvalet lafı yaptı hep küfürler. Size birilerinin dur demesi lazım. Elinizi çocuklarımızın üzerinden çekin ve para uğruna harcamayın.

Sekiz yaşında bir erkek çocuğu Kerimcan'ı izleyerek ruj sürebiliyorsa, bu çocuğun ilerisini düşünün. 18 yaşın altındaki çocukların bu paylaşımlara dikkat etmesi lazım."

ENES BATUR KİMDİR?

Polis bir baba ve hemşire bir annenin çocuğu olan Enes Batur, 9 Nisan 1998 tarihinde doğdu. Youtube hesabında paylaştığı eğlenceli ve komik videolarla popülerleşen Enes Batur, ilk olarak bilgisayar ve konsol oyunları hakkındaki incelemeleriyle tanındı. 6 milyonu aşan takipçisi bulunan Enes Batur, uzun süredir kendisi gibi Youtube videoları çeken Başar Karahan ile birlikte. Makyaj videoları vloglar çeken Başak Karahan, sinema televizyon bölümünde okuyor.

Enes Batur ise Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okumaktadır. Enes Batur geçtiğimiz aylarda 'Hayal Değil, Gerçek!' isimli bir film çıkarmıştır.