Kadirizm ders verdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Onur Ödülü' alan Kadir İnanır, 'magazinci ve sanatçı' tartışmasına son noktayı koydu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ekim 2009 Güncelleme 13 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

46. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin en gözde ismi sanat hayatında 40. yılını kutlayan Kadir İnanır oldu. Festivalde "Yaşam Boyu Onur Ödülü" alan sanatçı, basın toplantısında meslektaşlarına ders verdi. Kendisini dinleyen gazetecilere teşekkür eden Kadir İnanır, magazin muhabirleri ve sanatçılar arasındaki tartışmalara noktayı gazetecilere sarf ettiği şu sözlerle koydu: "Sizlerle 40 yıl bu mesleği sürdürdüm. Siz yokken biz yeni bir icadı nasıl duyuracağız? Bir filmi, siz olmadan nasıl anlatacağız? Seyircinin filme ilgi duyması için sizden başka neyimiz var? Hep birlikte bu gerçeği dostça sürdürelim. Karşılıklı sevgi asla dargınlık çıkartmaz."

9 yıllık hasret bitti
Kadir İnanır, bundan 9 yıl önce yani 37. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Yaşam Boyu Onur Ödülü"ne layık görülmüştü. Ödül töreni sırasında film çekiminde olan İnanır'a ödülü yıllarca teslim edilemedi. Kırgınlığı uzun süren usta sanatçı, yıllar sonra katıldığı Antalya Altın Portakal'da aldığı "Onur Ödülü"nü gururla taşıdığını söyledi ve "Kırgınlık bitti" dedi.