'Recep İvedik 3' yok ama...

Geçtiğimiz günlerde yapımcı Şükrü Avşar, Recep İvedik'in sektörün ayakta durmasını sağladığını söylemişti. Ancak Avşar'a eleştiriler gecikmedi.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 06 Ekim 2009, 09:30

İÇİNDEKİLER

Maltepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Betül Çotuksöken, İvedik için "Toplumda ucuzcu tutum geliştirdi" dedi...

'Recep İvedik 3' henüz çekilmedi ama filmle ilgili tartışmalar şimdiden başladı... Yapımcı Şükrü Avşar geçtiğimiz günlerde Recep İvedik'in sektör için olumlu katkılarda bulunduğunu belirterek, şunları söylemişti: "İvedik gibi gişe filmleri olmazsa sinema sektörü ayakta duramaz. Bir sinemacı olduğum için sektörü salonlarımız açısından da değerlendiriyoruz. Recep İvedik'e sinemacılar olarak çok şey borçluyuz aslında. O dönemlerde o film eğer çıkmasaydı belki salonların çoğu kapanabilirdi."

TOPLUM BÖYLE İSTİYOR

Ancak Avşar'ın bu yaklaşımına uzmanların eleştirisi gecikmedi. Maltepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Betül Çotuksöken, durumu toplumsal açıdan değerlendirdi. Çotuksöken, şu karşı açıklamayı yaptı: "Entellektüel beklentilerin, beğenilerin düzeyi arttıkça, daha evrensel ve insansal değerlerle örülü istekler çoğaldıkça, bu türden istekler daha aza inecektir. Ucuz kültür ürünlerine mecbur bırakılan toplumda, zaman içinde bu ucuzcu tutumun iyice pekişeceğine tanık olacağız. 'Toplum böyle istiyor' mesajı çok ucuz bir mesaj!"