7 yeni film vizyonda

Alfred Hitchcock'un çığır açan filmi 'Sapık'ın yapım sürecinde geçen 'Hitchcock' ve Stephanie Meyer'in romanından Andrew Niccol'un uyarladığı 'The Host' ile birlikte 7 yeni film vizyonda.

Giriş Tarihi 29 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 29 Mart 2013, 11:16
7 yeni film vizyonda

İÇİNDEKİLER

Bu hafta biri yerli, 7 film vizyona girdi.

HITCHCOCK
'Hitchcock' sinema tarihinin en etkileyici isimlerinden Alfred Hitchcock ile karısı ve ortağı olan Alma Reville'in aşklarını anlatıyor. Film, Hitchcock'un çığır açan filmi Psycho'nun yapım sürecinde geçiyor.

Filmde Alfred Hitchcock'u unutulmaz yapımlarda birbirinden başarılı performanslara imza atmış olan Oscar ödüllü ünlü aktör Anthony Hopkins canlandırıyor. Helen Mirren'ı Hitchcock'un karısı Alma rolünde izleyeceğimiz filmde Scarlett Johansson, James D''Arcy, Jessica Biel, Michael Stuhlbarg, Toni Collette gibi ünlü isimler ro alıyor.

Hitchcock'un çığır açan filmi ''Sapık''ın yapım sürecinde geçen film, yönetmenin karısı ve ortağı olan Alma Reville ile aşkını anlatıyor.



THE HOST
Yönetmenliğini Andrew Niccol'un üstlendiği 'The Host'ta, Diane Kruger, Saoirse Ronan, Chandler Canterbury, Jake Abel ve William Hurt, izleyici karşısına çıkacak.

''Alacakaranlık'' serisinin yazarı Stephanie Meyer'in ''The Host'' adlı romanından uyarlanan bilim kurgu türündeki filmin konusu şöyle:

''Dünya görünmeyen bir düşman tarafından istila edilmişti. İnsanların bedenleri, bu istilacılar için sahiplik yaparken bedenler bir değişikliğe uğramamış gibi görünse de zihinleri ele geçiriliyordu. Neredeyse herkes teslim olmuştu. Geriye kalan birkaç insandan biri olan Melanie'nin de bedenini alan ruh, yetkililer tarafından bir insan bedeninin içinde yaşarken karşılaşabileceği zorluklar hakkında uyarılmış olsa da bedeninin sahibi zihninden vazgeçmeyi reddeder.''



SELAM
Levent Demirkale'nin yönettiği haftanın yerli yapımı 'Selam'da idealist, fedakar ve Türkiye sevdalısı 3 öğretmenin birbirinden ayrı hikayeleri anlatılıyor.

Gittikleri ülkeleri vatanları, karşılarına çıkan farklı renk ve dildeki insanları ise kardeşleri bilen Zehra, Harun ve Adem öğretmenin İstanbul'dan yola çıkışıyla başlıyor film. Haritada yerini dahi bilmedikleri ülkelere giden fedakâr öğretmenlere destek olmak için vatanlarından ayrılan üç öğretmenin öyküsü tamamen yaşanmış hikâyelerden yola çıkılarak beyazperdeye yansıtılıyor. Türkiye'den dünyaya uzanan barış köprüsü kurmak üzere yola çıkan fedakâr öğretmenlerin tek bir gayeleri vardı: Gittikleri ülkelere sıcacık bir Selâm götürmek

Senaryosunu Necati Şahin'in kaleme aldığı dram türündeki filmde, Fatma Karanfil, Burçin Abdullah, Yunus Emre Yıldırımer, Canan Uzun ve Emre Karakoç, rol alıyor.



MUTLULUK
Doris Dörrie'nin yönettiği filmde, Berlin'de yaşayan ve birbirinden çok ayrı hayatlar süren iki gencin olası birliğinin hikayesi anlatılıyor.

Savaş yüzünden göç etmek zorunda kalan Irina (Alba Rohrwacher) mecburen fahişelik yaparak hayatta kalır. Kalle (Vinzenz Kiefer) ise evsiz ve işsiz bir serseridir. Berlin'de tanışan ve birbirlerine aşık olan genç çift, yaşadıkları kötü koşulları geride bırakarak beraber bir yaşam kurmak isterler. Özellikle Irina geçmişini hatırlamak istemez. Bir apartman dairesi tutarak, yeteri kadar kazandıracak bir iş bulurlar. Tam mutlu bir yaşama doğru gittiklerine inanırken, bu toz pembe dünyaları beklenmedik bir olay nedeniyle allak bullak olacaktır.

Ferdinand von Schirach'ın kitabından yönetmen Doris Dörrie tarafından senaryolaştırılan filmin başrollerinde ise Alba Rohrwacher ve Vinzenz Kiefer yer alıyor.

AŞKA YÜKSELİŞ
Farklı dünyalara ait iki insanın tutkulu aşk öyküsünün anlatıldığı gençlik filminde başrolleri Maria Valverde ve Mario Casas paylaşıyor. Yönetmen ise Fernando González Molina.

Babi ve Hache (H.) birbirlerinden çok farklı olan lise çağındaki iki gençtir. H. orta sınıf bir aileden gelen asi, tehlike seven, kısıtlanmaya gelemeyen ve çok çapkın bir delikanlıyken, Babi üst orta sınıf ailesinin rahat yaşam koşulları içinde, masumiyetin ve ahlaki değerlerin ön planda tutulduğu bir yaşam sürmektedir. İlk tanıştıkları birbirlerinden nefret eden ikili, zamanla karşı koyamadıkları bir çekimle birbirlerine tutulurlar. Her ikisi de hayatta ilk kez gerçek aşkı ve bağlanmayı yaşarlar. Ailelerinin ve çevrelerinin tüm karşı koymalarına rağmen...

G.I. JOE: MİSİLLEME
G.I. Joe Efsanesi son filminde yine zorlu görevlerle geri dönüyor. Ekip bu sefer dünyayı hakimiyeti altına almayı hedefleyen Zartan ve onun adın çalışanlar ve Zartan'ın etkisi altına giren dünya liderleriyle zorlu bir mücadeleye giriyor...

Stephen Sommers'ın 2009 yılında çektiği G.I. Joe: Kobra'nın Yükselişi (G.I. Joe - Rise of Cobra) filminden bayrağı Jon Chu devralıyor.

Bruce Willis, Channing Tatum, Dwayne Johnson, Arnold Vosloo, Ray Stevenson'ın rol aldığı filmin senaryosunu Paul Wernick ve Rhett Reese kaleme aldı.

LANET
Ellison Oswalt isimli bir suç yazarı, romanına malzeme toplamak için işlenen korkunç cinayetleri araştırmak üzere, eşi Tracy ve iki çocuğuyla birlikte ülkenin bir ucundan diğerine seyahat eder. Kiraladıkları dairede daha önce yaşayan tüm hane halkı öldürülmüştür. Ellison evin tavan arasında gizemli bir kutu bulur. Bulduğu bu kutunun içinden bir adet projektör ve onlarca video kaseti çıkar. Kasetleri izlemeye karar verir ve karşılaştığı sonuç tüyler ürperticidir.

Karşısına çıkan şey daha önce burada yaşayan ailelerinin işkence ve ölümlerini kayda alındığı snuff filmlerdir. Kanı donan Ellison cinayetlerin ardında yatan gerçekleri ortaya çıkarmaya karar verir.

Yapımını Paranormal Activity filminin yapımcılarının yürüttüğü filmin yönetmen koltuğunda The Exorcism of Emily Rose filmiyle tanıdığımız Scott Derrickson bulunuyor.