'Örümcek Adam'dan müthiş rekor

Amerika'da dün gösterime giren İnanılmaz Örümcek Adam (The Amazing Spider-Man) gişede Çarşamba günü vizyona giren filmler içindeki en yüksek rakama ulaşarak rekor kırdı. Andrew Garfield'in başrolde olduğu film ABD Bağımsızlık Günü'nden bir gün önce, yani 3 Temmuz'da 35 milyon dolarlık bilet sattı.

Giriş Tarihi 05 Temmuz 2012, 00:00 Güncelleme 05 Temmuz 2012, 13:22
’Örümcek Adam’dan müthiş rekor

İÇİNDEKİLER

Rakamın bu derece yüksek çıkmasında filmin 3D olmasının da payı olduğunu söyleyen yetkililer, yeni filmin ilk gününde 59,8 milyon dolar kazanan Örümcek Adam 3 (Spider-Man 3) filminin gerisinde kaldığını da belirttiler. Çarşamba günü vizyona giren filmler içinde daha önceki rekor 27,8 milyon dolarla 2D Transformers filmine aitti.

İŞTE MİLYONLARIN BEKLEDİĞİ FİLM - FRAGMANI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

"Bu çok yüksek bir rakam" diyen Sony stüdyosundan bir yetkili, "Heyecan verici bir altı gün olacağına dair inanılmaz bir başlangıç" şeklinde konuşurken, film hakkında gelen ilk seyirci yorumları da gayet olumlu. Sektör için araştırma yapan CinemaScore ise filme A- gibi yüksek bir rakam verdi.


İnanılmaz Örümcek Adam her ne kadar Çarşamba rekorunu kırmış olsa da, 3 günlük ve haftalık rekorları kırması pek mümkün görünmüyor. Fakat yaz tatili haftasında kârlı bir gişe performansı geçireceği aşikar.