Topbaş'tan 'Şehir Tiyatroları' açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan önemli açıklama...

Giriş Tarihi 20 Nisan 2012, 00:00 Güncelleme 20 Nisan 2012, 16:14
Topbaş’tan ’Şehir Tiyatroları’ açıklaması

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yönetmelik değişikliği sonrası Şehir Tiyatroları'nda yaşanan istifalarla ilgili, biraz erken adım atıldığını, erken tavır konduğunu düşündüğünü belirterek, ''Biraz takip ederlerse, izlerlerse inanıyorum ki rahatsız edici bir durum ortaya çıkmayacak. Çıkarsa gereken müdahaleyi yaparız'' dedi.

Topbaş, Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) eşbaşkanı ile görüşmek üzere Kanada'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Kanada'dan sonra ABD'ye geçerek Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile UCLG başkanı olarak bir araya geleceklerini ve Rio'da yapılacak ''Rio 20'' konferansının çalışmalarını gözden geçireceklerini söyledi.

Topbaş, Türk iş adamları ve derneklerinin temsilcileriyle de görüşeceğini belirterek, ''Artık dünya çok farklı bir boyuta geldi. UCLG başkanlığı çok daha aktif bir rol oynamakta. Diğer taraftan İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği başkanı olarak da yerel diplomasi konusunda hükümetimizin dış politikalarına önemli bir destek verdiğimizi düşünüyorum. Artık Türkiye ve İstanbul dünyada etkin bir şekilde hissedilmekte. Bu konuda bizler de çaba sarf etmekteyiz'' diye konuştu.

-Şehir Tiyatroları'ndaki istifalar-

Kadir Topbaş, yönetmelik değişikliği sonrası Şehir Tiyatroları'nda yaşanan istifalarla ilgili sorusu üzerine de şunları kaydetti:

''Sayın Kenan Işık ile biz görüşmemizi yaptık. Kendisinin haklı olduğu bir taraf var. Bu yönetmeliğin hazırlanması sırasında kendisinden bilgi alınmadığını ileri sürdü ki ben de bunu duyduğumda rahatsız oldum. Çünkü başkan danışmanı olarak kendisine müracaat edilmeliydi. Zaten başından itibaren göreve geldikten sonra kendisi de bize bu yönetmeliğin değişmesi gerektiğini ısrarla söylüyordu. Zaten eski yapılmış bir yönetmelik, yeterli değil. Kaldı ki 2007'de müfettişlerin yaptığı teftişten de bu yönetmeliğin değiştirilmesi konusunda bizde bir yazı vardı. Bunu yerine getirmemiz gerekiyordu. Yapılan çalışma basına da yansıdığı gibi bürokratların da içinde olan ki geçmişinde bürokrat vardı zaten, genel sanat yönetmeninin belirleyeceği oyun değil, bu grubun belirleyeceği bir oyun oynatılması konusunda bir çalışma. Tabii yine 7'de 5 sanatçı olmak üzere bir düzenleme. Burada niyetlerimiz kötü değil. Bir yanlışlık olursa onu zaten düzeltiriz. Bu konuda hassasiyetlerimiz aynı. Biraz erken adım atıldığını erken tavır konduğunu düşünüyorum. Biraz takip ederlerse, izlerlerse inanıyorum ki rahatsız edici bir durum ortaya çıkmayacak. Çıkarsa gereken müdahaleyi yaparız.''

Bir gazetede yer alan İstanbul'un deprem haritası haberiyle ilgili soru sorulan Topbaş, ''Böyle bir çalışmadan bilgim yok. Zaten biz İstanbul'la ilgili çok farklı açılardan harita çalışmamızı yaptık. Elimizde mevcut var. Zemin etütlerimiz tamam. Elimizde önemli değerler var. Tabii ki başka çalışmalar varsa onlara da açık olduğumuzu belirtmek isterim'' şeklinde konuştu.

Topbaş, daha sonra Kanada'ya hareket etti.