Hatipoğlu: O'nun sözü tartışılmaz

Esenler'de Gönül Sohbetleri'nin bu haftaki konuğu Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, 'Mevlana İkliminde Sevgi ve Hoşgörü' başlığı altında bir konuşma yaptı.

Giriş Tarihi 21 Aralık 2011, 00:00 Güncelleme 21 Aralık 2011, 10:47
Hatipoğlu: O’nun sözü tartışılmaz

İÇİNDEKİLER

Gönül Sohbetleri'nin bu haftaki konuğu Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, "Mevlana İkliminde Sevgi ve Hoşgörü" başlığı altında yaptığı konuşmasında; Mevlana'nın ilim dünyasının kutbu olduğunu söyledi.

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Gönül Sohbetleri'nin bu haftaki konuğu Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu oldu. Doç. Dr. Hatipoğlu ölümünün 738. yıl dönümü nedeniyle Türk ve İslâm âleminin yetiştirdiği en büyük mutasavvıflardan Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin hayatından örnekler vererek davetlileri Mevlana ikliminde gezdirdi.

Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen sohbete çok sayıda vatandaş katıldı. Çocukların da büyük ilgi gösterdiği sohbette konuşan Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, "Mevlana İkliminde Sevgi ve Hoşgörü" başlığı adı altında yaptığı konuşmada; her hafta Cuma günleri düzenlenen gönül sohbetlerine gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirterek, sohbetlerin son derece bereketli geçtiğini söyledi. "Mevlana İkliminde Sevgi ve Hoşgörü" başlığı altında sohbete başlayan Doç. Dr. Hatipoğlu, Mevlana Celaleddin-i Rumi hakkında bilgi verdikten sonra Mevlana'nın büyük bir İslam alimi ve gönül adamı olduğunu vurguladı. Mevlana ile İran asıllı tasavvuf erbabı Şems-i Tebrizi arasındaki dostluğa dikkat çeken Doç. Dr. Hatipoğlu, "Mevlana, ilim dünyasının kutbu, Şems-i Tebrizi ise mana dünyasının kutbudur. İkisi bir araya geldiği zaman bir bütünü oluşturuyor" dedi.

Peygamber efendimizin sözü tartışılmaz

Mevlana ve Şems-i Tebrizi arasında geçen hikâyeleri anlatarak konuşmasına devam eden Doç. Dr. Hatipoğlu, Mevlana ile Şems-i Tebrizi arasındaki irtibatın hoca ile talebe ilişkisi gibi olduğunu belirtti.

Her müridin şeyhine bağlı olduğunu kaydeden Doç. Dr. Hatipoğlu, ancak her şeyhin hata yapabileceğini söyledi. Sadece Peygamberlerin Efendimizin (s.a.v) hatasının olmadığını söyleyen Doç. Dr. Hatipoğlu, "O kıymetli ve özeldir. O'nun sözü tartışılmaz. Ama her beşerin sözü tartışılır" dedi.

Doç. Dr. Hatipoğlu, konuşmasının ardından vatandaşların sorularını yanıtladıktan sonra sohbetini tamamladı.