Yeşilçam 12 Eylül 1980 darbesiyle hesaplaşıyor!

Engin Altan Düzyatan, başrolünü Hazal Kaya'yla paylaştığı 12 Eylül 1980 darbesi günlerinde geçen yeni filmi 'Bu Son Olsun' için bıyık takıp Beyazıt Meydanı'nda sol yumruğu havada slogan attı...

Giriş Tarihi 20 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 20 Eylül 2011, 17:43
Yeşilçam 12 Eylül 1980 darbesiyle hesaplaşıyor!

İÇİNDEKİLER

Beş evsizin darbe sabahı sokağa çıkma yasağıyla başlayan hikâyelerini mizahi bir dille anlatan 'Bu Son Olsun' adlı filmin çekimleri 12 Eylül'de başladı.

Engin Altan Düzyatan ve Hazal Kaya'nın başrollerini paylaştığı filmin en önemli anlarından miting sahnesinin çekimleri ise önceki gün Beyazıt Meydanı'nda yapıldı. Solcu öğrencilerin üniversiteden çıkıp sloganlar atarak yürüdüğü sahneyi çevrede bulunan turistler ilgiyle izledi.

'YAKIN TARİHE MERAKIM VAR'

Sol görüşlü bir öğrenci liderini canlandıran Engin Altan Düzyatan'ın takma bıyık taktığı sahne için iki polis panzeri kiralandı. 150 figüranın rol aldığı sahnede kullanılan onlarca pankart ve döviz de set ekibi tarafından hazırlandı.

Filmde Düzyatan'ın hayat verdiği Sinan'ın sevgilisini canlandıran Hazal Kaya, giydiği yeşil renkli parkayla dikkat çekerken, yakın tarihe merakı olduğunu belirtip, "Filmde anlatılan öyküler zaten bildiğim şeylerdi" dedi.