"Nefes" Vizyonda

Fragmanıyla tıklanma rekoru kıran "Nefes" , bugün vizyona girdi.

Giriş Tarihi 14 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 16 Ekim 2009, 13:49

İÇİNDEKİLER

Irak sınırına yakın bir ilçedeki komando tugayına mensup 40 askerin hikâyesini anlatan Nefes, bugün vizyondaki yerini aldı.

İnternette fragmanı 2 milyondan fazla tıklanarak bir rekora imza atan filmdeki oyuncular, konservatuvar mezunu gençlerden seçildi ve bu filmle ilk kez kamera karşısına geçti. Filmin senaryosu, kendisi de uzun süre Güneydoğu'da görev yapan Hakan Evrensel'in Güneydoğu'dan Öyküler adlı kitabından uyarlandı.

Filmde; Irak sınırına yakın bir ilçedeki komando tugayına mensup olan ve Karabal Tepesi'ndeki bir röle istasyonunu korumakla görevlendirilen 40 askerin yaşadıkları acıları, sevinçleri ve yaşam mücadeleleri anlatılıyor. 5 milyon dolara mal olan filmin fragmanında en çok ses getiren sahne ise 'içtima sahnesi' oldu. O sahnede bir yüzbaşı askerlerine tek tek "Annen var mı?", "Karın var mı?" diye soruyor. "Ölürsünüz!" diye bağırıyo sonra ve devam ediyor: "Sen uyursan herkes ölür. Uyumayacaksınız! Yemeyeceksiniz, dinlenmeyeceksiniz. Sizin cesetlerinizi, sizin cenazelerinizi ailenize göndertmeyeceğim. Ölmenizi yasaklıyorum. Anlaşıldı mı asker?" talimatını veriyor.

Film hakkında yönetmeni Levent Semerci şu açıklamayı yapmıştı: "İnanılmayacak olayların yaşandığı bir
dönemin hikâyesini tüm gerçekliğiyle beyaz perdeye aktarıyoruz."