Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre yurt genelinde yağışlı hava etkisini sürdürüyor. Ancak bu tablo uzun sürmeyecek. Hafta sonuna doğru havada belirgin bir iyileşme bekleniyor.
10 İÇİN 'SARI' KODLU METEOROLOJİK UYARI
Meteoroloji'den İstanbul, Kocaeli, Artvin, Bartın, Giresun, Rize, Sakarya, Trabzon, Zonguldak ve Düzce için sarı kodlu uyarı yapıldı.
İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI
İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bugün İstanbul'un Şile, Beykoz ilçeleri, Kocaeli il geneli ve Sakarya illinin kuzeyinde(Kaynarca, Karasu, Kocaali) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar beklenmektedir" denildi.
Açıklamada, "Sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri yer aldı.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
İçişleri Bakanlığı bazı illerde beklenen kuvvetli ve gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Bakanlığın NSosyal'deki hesabından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgilere göre, bugün, İstanbul'un Şile ve Beykoz ilçeleri, Kocaeli çevreleri, Sakarya ve Düzce illerinin kuzeyi ile öğleden sonra Bartın'da yerel kuvvetli, Zonguldak'ta yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi.