🌟 KIZARTMA İÇİN EN UYGUN YAĞ HANGİSİ?
Geleneksel mutfağımızda ayçiçeği yağı ve zeytinyağı sık kullanılıyor. Ancak uzmanlar, bu yağ türlerinin kızartma için en iyi seçenek olmadığını belirtiyor.
🔥 Yüksek sıcaklıklarda zarar gören ayçiçeği yağı, toksik maddeler oluşturabiliyor. Benzer şekilde, zeytinyağının da dumanlanma noktası düşük olduğu için kızartmada kullanılması önerilmiyor.
🔄 ALTERNATİF OLARAK HANGİ YAĞLAR TERCİH EDİLMELİ?
Uzmanlara göre, kızartma için en iyi yağlardan biri fındık yağı. Yüksek yanma noktasına sahip olan bu yağ sıcaklığa dayanıklılığı ile dikkat çekiyor. Bir diğer önerilen seçenek ise avokado yağı. Yüksek sıcaklıklara dayanabilmesi, nötr tadı ve pürüzsüz dokusuyla mutfakta çok tercih edilen yağlar arasında.