15 yaşındayken 320 kiloydu! Ameliyat olduktan sonra bambaşka biri oldu

15 yaşındayken dünyanın en en kilolu çocuğu olarak anılan Jacob Miller, kaderine daha fazla katlanamadı ve obeziteden kurtulmak için ameliyat olmaya karar verdi. Jacob Miller, şimdi hayatının en güzel dönemini yaşıyor.

Giriş Tarihi 07 Mart 2019, 11:15 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
15 yaşındayken 320 kiloydu! Ameliyat olduktan sonra bambaşka biri oldu

İÇİNDEKİLER

Günümüzde kilo almak eskiye oranla daha kolay. Stresli yaşam tarzı, sağlıksız yiyeceklere kolay ulaşım ve diğer nedenlerle insanlar kolayca kilo alıyorlar. Elbette genetik ve beslenme alışkanlığı da önemli. Obezite oranı giderek artıyor. Jacob Miller küçüklüğünden beri kilolu bir çocuk oldu. Artık onu dünya tanıyor.

Jacob'ın anne ve babası, oğullarını zor zamanlarında yalnız bırakmayıp üstüne titrediler. Bir yaşına girdiğinde tam 22 kiloydu. Jacob'ın ailesi yaşı ilerledikçe kilo vereceğini düşünüyorlardı. Ancak yanıldıklarını zamanla anladılar.

15 yaşındayken dünyanın en kilolu çocuğuydu. 1.95 boyunda ve 320 kiloydu. Aşırı kilolu olması nedeniyle bir takım sağlık sorunları ortaya çıktı. Jacob diyabet hastasıydı, kalbinde ve karaciğerinde de sorunlar vardı. Farklı yöntemler denese de bir türlü kilo veremedi. Son olarak Jacob'ı Cincinnati Çocuk Hastanesi'ne götürdüler.

Doktorlar geriye bir tek çare kaldığını söyledi. Çare gastrik bypass ameliyatıydı. Cerrah ve Dr. Tom Inge, Jacob'ın ameliyata girmezse yakında yürüyemeyeceğini söyledi. Operasyon riskli olsa da Jacob'ın başka çaresi olmadığından gerek Jacob gerekse de ailesi ameliyata yeşil ışık yaktı. Hayatını yaşıtları gibi yaşamak isteyen Jacob zorlu operasyondan çıktıktan sonra bir haftada 35 kilo verdi.

Ameliyatın üstünden altı ay geçtikten sonra Jacob altı beden düştü. 12 ay sonra değişimini görenler inanamadılar.

SFG'ye "Zorlanıyorum ama ameliyattan önceki kadar zorlanmıyorum. Önceden hiçbir şey yapamazdım. Beş dakika yürüsem dinlenme ihtiyacı hissederdim. Şimdi yarım saat yürüsem de yorulmuyorum" dedi. Jacob hem daha iyi görünüyor hem de daha iyi hissediyor.Artık diyabeti de yok. Uyku apnesi de geçti.

Jacob son olarak, "Hayatınızı tamamen değiştirmeniz gerekiyor. Ancak bu değişim güzel bir değişim. Biraz sabretmeniz gerekiyor" dedi.