İktidarsızlık ayvayı yedi!

Birçok erkeğin ortak problemi iktidarsızlık can sıkıyor. Uzmanlar ayva kompostosu ve anason ikisinin bu sorunun üstesinden geleceğini söylüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mart 2015 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
İktidarsızlık ayvayı yedi!

İÇİNDEKİLER

Organik ve psikolojik nedenlere dayanabilen iktidarsızlık problemi geçici veya devamlı olabiliyor.Genellikle vakaların çoğunun psikolojik olduğunu, suçluluk, bilgisizlikten ve güvensizlikten kaynaklandığını bildiren uzmanlar, evde kolaylıkla hazırlanabilecek doğal kürleri öneriyor. İşte o karışımlar...

AYVA:
Bir litre ayva kompostosuna 2 tatlı kaşığı anason katıp günde 2 kez, sabahakşam olmak üzere birer su bardağı için.

BAKLA:
Büyükçe bir havanın içine aynı oranda havuç tohumu, fındık ve bakla katıp iyice dövün. Daha sonra akşamları yatmadan bir saat önce bir çorba kaşığı yutun.

TEREYAĞ:
Küçük bir tencerenin içine aynı oranda süzme bal ile tuzsuz tereyağı katıp kısık ateşte kaynatın. Bu karışımdan bir su bardağı üzüm hoşafına bir çorba kaşığı kadar karıştırın.Sabah ve akşam olmak üzere birer su bardağı için.

BADEM:

Büyük bir tavanın içinde dövülerek toz haline getirilmiş birer çorba kaşığı badem, fıstık, fındık, çamfıstığı, zencefil ve hindistan cevizini katın. İyice karıştırdıktan sonra üzerine bir kilogram süzme bal döküp macun haline getirin. Sonra sabah ve akşam olmak üzere birer çorba kaşığı yiyin.

SEMİZ OTU:
Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çorba kaşığı semiz otu tohumu ile iki çorba kaşığı süzme bal karıştırıp günde iki kez, sabah-akşam birer tatlı kaşığı tüketin.

ANTEP FISTIĞI:

Büyükçe bir havanın içine aynı oranda antep fıstığı, soya fasulyesi ve susam katın. İyice dövdükten sonra günde iki kez, sabah ve akşam birer çorba kaşığı yiyin.

GREYFURT:
Bir litre suyun içine ikişer adet greyfurt ve limonun kabuğunu ince ince rendeleyin. Sonra bu karışım kaynamaya başlarken içine elde kalan malzemeleri küçük küçük doğrayıp iyice kaynatın. Bu karışımdan bir su bardağına, bir tatlı kaşığı süzme bal katarak günde üç öğün aç karnına birer su bardağı için.

KARANFİL:
Büyükçe bir havanın içine birer çorba kaşığı karanfil, zencefil, karabiber katıp iyice döverek toz haline getirin. Daha sonra bir su bardağı süzme bal ekleyerek karışımı macun haline getirin. Günde iki kez, sabah ve akşam birer yemek kaşığı yiyin. n KURU ÜZÜM: Büyükçe bir havanın içine aynı orada, antep fıstığı, fındık, kuru üzüm ve toz şeker katın. İyice dövdükten sonra günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere ikişer silme kaşığı yiyin.

SALEP:
Sabah ve akşamları birer bardak bol tarçınlı salep için. İktidarsızlığa karşı ilaç gibi gelecektir.