Gökkuşağı diyeti

Hem sofranıza renk katacak hem de sizi forma sokacak besinlere dikkat! Kırmızı besinler dolaşımı hızlandırıyor, beyaz tokluk veriyor ve turuncular ise cildi koruyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mart 2015 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
Gökkuşağı diyeti

İÇİNDEKİLER

Bahar ayının kapıdan baktırdığı şu günlerde fazla kilolar can sıkmaya başladı. Uzmanlar besinlerin renkli dünyasında ayrı ayrı mucizeler olduğunu aktararak, hem zayıflamanın hem de hastalıklardan korunmanın mümkün olduğunu ifade etti. Kırmızı, turuncu, beyaz ve yeşil gıdaların sihirli dünyasına değinen uzmanlar bu besinlerin sağlığa ve kilo vermeye faydalarını şöyle anlatıyor...

HIZLI DOLAŞIM İÇİN KIRMIZI
Antioksidan yönünden güçlü flavonoidler bulunduran kırmızı yiyecekler, kan akışını yani dolaşım sisteminizi hızlandırıyor, damarlarınızı kuvvetlendiriyor. Özellikle kan dolaşımı zayıf kişilerin diyetini kırmızı yiyeceklerle zenginleştirmesinde fayda var. 3 öğünden birinde mutlaka 100-200 gram çilek, böğürtlen, ahududu gibi meyveler tüketin.

DETOKS İÇİN YEŞİL
Vücutta biriken toksinlerden kurtulmanın en etkili yolu detoks yani arındırmadır! Bunun için ise sülfür, su ve lif içinse yeşil besinlere yönelmek gerekiyor. Öğle ve akşam yemeklerinde en az 200 gram pişmiş brokoli, kabak, ıspanak, bezelye, marul ve maydanoz yiyin.

TOK TUTMAK İÇİN BEYAZ
Sizi uzun süre tok tutacak ve kilo aldırmayacak olan yüksek protein ve düşük yağ oranı olan besinler bu gruba dahil oluyor. Günde 3 porsiyon süt ürünü ve her öğünde 150-200 gram beyaz et/balık yemelisiniz.

GÜZEL BİR CİLT İÇİN TURUNCU
Betakaroten içeren turuncu besinler vücudunuzun yeni hücreler üretmesine yardımcı olur. Cildin kurumasını ve erken yaşlanmayı önler. 3 öğünden 2'sinde mutlaka 100-200 gram kırmızı biber, şeftali, kayısı, kavun, havuç tüketin.