Türksat 5B uydusu ne işe yarar? Türksat 5B frekanslar değişecek mi?

Türksat 5B uydusu geçtiğimiz yılın sonunda uzaya fırlatılmıştı. Bugün itibariyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle Türksat 5B uydusu hizmete alınacak. Bu nedenle vatandaşlar konu hakkında birçok detayı merak ediyor. En sık aratılanlar arasında Türksat 5B uydusu ne zaman hizmete alınacak ve Türksat 5B uydusu ne işe yarar soruları yer alıyor. Bugün gerçekleştirilecek törenle birlikte veri iletim kapasitesinde 15 kat artış yaşanacağı belirtildi. Türksat 5B uydusu ne zaman hizmete alınacak sorusuna cevap almak ve konu hakkında daha detaylı bilgi için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.

Giriş Tarihi 15 Haziran 2022, 09:52 Güncelleme 15 Haziran 2022, 09:52
Türksat 5B uydusu ne işe yarar? Türksat 5B frekanslar değişecek mi?

İÇİNDEKİLER

Türksat 5B uydusu için nefesler tutuldu. Geçtiğimiz sene Aralık ayında fırlatılan uydunun devreye gireceği tarih dört gözle bekleniyordu. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında Türksat 5B frekanslar değişecek mi ve Türksat 5B ne zaman devreye girecek soruları yer alıyordu. Peki, Türksat 5B ne işe yarar? Türksat 5B ne zaman devreye girecek? İşte merak edilenler…

Türksat 5B Uydusu Ne Zaman Devreye Girecek?

Türksat 5B uydusu vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Bu nedenle Türksat 5B ne zaman devreye girecek sorusu en merak edilen sorular arasında yer alıyordu. Türksat 5B uydusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılım sağlayacağı törenle bugün saat 14.00'da devreye girecek. 19 Aralık 2021 tarihinde uzaya fırlatılan Türksat 5B uydusunun bugün hizmete alınacağını öğrenenler nasıl değişiklikler olacağını büyük bir heyecanla bekliyor.

Türksat 5B Uydusu Ne İşe Yarar?

Bugün gerçekleştirilecek törenle Türksat 5B uydusunun hizmete gireceğini belirtilmesinin ardından uydunun nasıl değişimlere yol açacağı araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda Türksat 5B uydusu ne işe yarar sorusu hakkında araştırmalar hızlandı. Bugün saat 14.00'da hizmete girecek olan Türksat 5B uydusu Orta Doğu'nun tamamı, Basra Körfezi, Kızıldeniz, Akdeniz, Kuzey ve Doğu Afrika, Nijerya, Güney Afrika ve yakın çevresindeki birçok ülkeyi de dahil ederek geniş bir kapsama alanı ortaya koyacak. Ayrıca iletim hızında ve kapasitede 15 kat daha fazla artış kazanılacak.

Başkan Erdoğan geçtiğimiz günlerde , "Bu sayede internet erişiminin kısıtlı olduğu bölgelere kara, deniz ve hava taşıtları da dahil olmak üzere kapsama alanındaki kullanıcılara geniş bant uydu internet hizmeti verilebilecek" ifadelerini kullanarak uydunun önemini ortaya koymuştu. Ayrıca yerli haberleşme uydusu Türksat 6A yerli haberleşme uydusunun da çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Türksat 6A uydusu tamamlandığında Türkiye kendi haberleşme uydusunu üreten 10 ülke arasında yer alabilecek. Ayrıca Türksat 5B sayesinde Türksat'ın yerli ve milli anten ailesi olan PeycON servislerinin hızında da büyük bir artış yaşanacak. Kapsama alanının da genişlemesiyle MicrON, AerON, HidrON ve TerrON anten ailesinin internet, kurumsal ağ, IP bachauling gibi servislerle birlikte dünyadaki birçok ülkede kullanılır hale gelecek.

Türksat 5B Frekanslar Değişecek Mi?

Türksat 5B uydusunun bugün hizmete gireceğinin belirtilmesinin ardından en sık aratılanlar arasında Türksat 5B frekanslar değişecek mi sorusu yer alıyor. Kanalların frekansları ile ilgili herhangi bir değişiklik gündem konuları arasında yer almamaktadır. Konuyla ilgili güncel gelişmelerden sitemizi takip ederek haberdar olabilirsiniz.