MİLYONLAR BEKLİYORDU! YKS sınav giriş belgesi açıklandı mı? 2022 YKS sınav yerleri belli oldu mu? ÖSYM sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2022?

Üniversite hayali ile yanıp tutuşan binlerce birey YKS sınav giriş belgesi ne vakit yayınlanacak? 2022 YKS sınav yerleri belli oldu mu sorularına cevap arıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) doğrultusundan düzenlenen her yıl düzenlenen ve üniversite eğitimi görmek isteyenlerin katılmak mecburiyetinde bulunduğu YKS sınavı amacıyla heyecan dolu bekleyiş başlamışken imtihana nerede katılacaklarını merak edenler incelemelerini hızlandırdı. Peki ÖSYM sınav yerleri ne vakit açıklanacak 2022?

Giriş Tarihi 31 Mayıs 2022, 22:04 Güncelleme 31 Mayıs 2022, 22:04
MİLYONLAR BEKLİYORDU! YKS sınav giriş belgesi açıklandı mı? 2022 YKS sınav yerleri belli oldu mu? ÖSYM sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2022?

İÇİNDEKİLER

Üniversite hayali ile yanıp tutuşan binlerce kişi YKS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? 2022 YKS sınav yerleri belli oldu mu sorularına yanıt arıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen her sene düzenlenen ve üniversite eğitimi görmek isteyenlerin katılmak zorunda olduğu YKS sınavı için heyecan dolu bekleyiş başlamışken sınava nerede katılacaklarını merak edenler araştırmalarını hızlandırdı. Peki ÖSYM sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2022?

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

ÖSYM sınavlarında giriş belgeleri genellikle 10 gün önceden açıklanıyor. Henüz konuyla ilgili resmi tarih açıklaması gelmedi..

2022 YKS NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2022-YKS 1. Oturum (TYT), 18 Haziran 2022 tarihinde saat 10:15'de uygulanacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2022-YKS 2. Oturum (AYT), 19 Haziran 2022 tarihinde saat 10:15'de uygulanacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2022-YKS 3. Oturum (YDT), 19 Haziran 2022 tarihinde saat 15:45'de uygulanacak.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKALANACAK?

YKS 2022 sonuçları 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak.

YKS SINAVINDA HANGİ TESTLER YER ALACAK?

TYT'de; Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacaktır. Ayt'de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecektir. Ayt'de adaylar, hesaplanmasını istedikleri puan türü için gereken testleri cevaplayacaklardır. SAY, SÖZ ve EA puan türlerinin hepsinin hesaplanmasını isteyen adaylar, sınav süresince tüm testleri cevaplayabileceklerdir.

YDT, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacaktır. Her dil için ayrı soru kitapçığı bulunacaktır. Sınavda adaya, başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir. YKS'de uygulanacak testler ve soru sayıları Tablo 1B'de gösterilmiştir. Adaylar sınavda, öğretim programları kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen "ÖSYM tarafından 2022 Yılında Gerçekleştirilecek.

TYT, AYT ve YDT Sınavlarına Esas Ortak Derslere Ait Kazanım ve Açıklamalar"daki konu, kazanım ve açıklamalardan sorumlu olacaklardır.

SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına girmek isteyen adayların, TYT'ye ek olarak 2022-AYT ve/veya 2022-YDT'ye de girmeleri ve tercih edecekleri yükseköğretim programları için gerekli olan testleri cevaplamaları zorunludur.