EKPSS sonuçları açıklandı mı? EKPSS'de kaç puanla atama yapılır 2022? EKPSS kura başvuruları ne zaman, hangi gün?

Gündemde binlerce kişi EKPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorularının yanıtını merak ediyor ve sıkça araştırıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında kariyer hedefleyen engelli vatandaşların katıldığı sınav için sonuçlar merakla bekleniyor. Adaylar, sınav ve yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Peki, EKPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? EKPSS kura başvuruları ne zaman yapılacak?

Giriş Tarihi 20 Mayıs 2022, 08:01 Güncelleme 20 Mayıs 2022, 08:01
EKPSS sonuçları açıklandı mı? EKPSS’de kaç puanla atama yapılır 2022? EKPSS kura başvuruları ne zaman, hangi gün?

İÇİNDEKİLER

ÖSYM tarafından uygulanan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınav sonuçları için geri sayım sona eriyor. Binlerce engelli vatandaş kamuda kariyer hedefliyor ve bu hedef için uğraşıyor. Peki, EKPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? EKPSS kaç puanla atanılır 2022? EKPSS kura başvuruları ne zaman, hangi gün?

EKPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

EKPSS sonuçları 20 Mayıs tarihinde açıklanacak. Sınav ve yerleştirme sonuçları, adayların adreslerine postalanmayacaktır.

Adaylar, sınav ve yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur.

Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

2022 EKPSS KURA BAŞVURUSU NE ZAMAN?

ÖSYM 2022 sınav takvimine göre Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı için 28 Nisan'da başlayan kura başvuruları 17 Mayıs 2022 tarihinde sona erecek.
Bu tarihlerde başvurularını tamamlayamayan adaylar için geç başvuru günü 7-8 Haziran 2022 tarihleri olacak.