Sarallar operasyonunda Erdal Acar adliyeye sevk edildi! Çete üyelerinin gece kulübü basma görüntüleri kamerada

Son dakika haberi! İstanbul merkezli 13 ilde sarallar grubuna yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda örgüt lideri olduğu şüphesiyle Erdal Acar ile birlikte gözaltına alınan 122 şüpheli  adliyeye sevk edildi. Operasyonda ele geçirilen suç unsurları İstanbul Emniyeti’nde sergilendi. El konulan silahlar arasında kalem şeklinde bir suikast silahı da var. Çete üyelerinin İstanbul’da bir gece kulübünü basma görüntüleri de ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 07 Temmuz 2022, 10:22 Güncelleme 07 Temmuz 2022, 12:45
Sarallar operasyonunda Erdal Acar adliyeye sevk edildi! Çete üyelerinin gece kulübü basma görüntüleri kamerada

İÇİNDEKİLER

İstanbul merkezli 13 ilde sarallar grubuna yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

122 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Operasyonda örgüt lideri olduğu şüphesiyle Erdal Acar ile birlikte gözaltına alınan 122 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Operasyonda ele geçirilen silah, kılıç ve telsizler emniyette sergilendi.


Sarallar grubuna 28 Haziran'da bin 500 polisin katılımıyla operasyon düzenlendi.

İstanbul merkezli Yalova, Kocaeli, Manisa, Muğla, İzmir, Antalya, Sakarya, Trabzon, Tekirdağ, Samsun, Ankara ve Artvin'de eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda aralarında grubun liderliğini yaptığı iddia edilen Erdal Acar'ın da bulunduğu 122 şüpheli gözaltına alındı.


KALEM ŞEKLİNDE SUİKAST SİLAHI
Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 46 adet ruhsatsız tabanca, 55 adet şarjör, 6 adet av tüfeği,7 adet kılıç, 7 adet telsiz, 1 adet kalem şeklinde suikast silahı, 1 adet susturucu, bin adet fişek, 3 hançer, 1 adet çelik yelek, çok sayıda çek, senet ve dijital materyal, 900 bin dolar ve 413 bin euro ele geçirildi.

Yaklaşık 10 gün boyunca emniyette ifadeleri alınan şüphelilerden 31'i dün geri kalan 91 kişi ise bugün adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin sevk edilmesinin ardından operasyonda ele geçirilen malzemeler emniyette sergilendi.

Ele geçirilenler arasında kılıçlar dikkat çekti. Şüphelilerin kendi aralarında haberleşmek için kullandıkları telsizler de sergide yer aldı.

EŞKIYA GİBİ GECE KULÜBÜ BASTILAR
Sarallar grubu üyelerinin, eğlence mekanını bastığı anlara ait güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Şüphelilerin tatil beldelerinde eğlence mekanlarından haraç almak için baskı yaptıkları da belirtildi.

Görüntülerde Sarallar grubu üyelerinin eğlence mekanının girişinde bir grupla önce konuştukları ardından kavga ettikleri görüldü

NE OLMUŞTU?
İstanbul merkezli Yalova, Kocaeli, Manisa, Muğla, İzmir, Antalya, Sakarya, Trabzon, Tekirdağ, Samsun, Ankara ve Artvin'de belirlenen adreslere 29 Haziran'da baskın yapan polis ekipleri, 119 şüpheliyi yakalamıştı. Çalışmaların devamında yapılan ara gözaltılar ile yakalananların sayısı 122'ye yükselmişti. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız silah, çek, senet, dijital malzeme, 900 bin dolar ve 413 bin avro ele geçirilmişti.

Öte yandan, aralarında dizi oyuncuları ve spor yorumcularının da bulunduğu bazı ünlü isimler de soruşturma kapsamında emniyete çağrılmıştı.