Yeni THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat nereli? Ahmet Bolat kimdir, kaç yaşında?

Türk Hava Yolları'nda (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı görevinden istifa etti. Aycı'nın yerine şirkette Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bolat geldi. Peki, Ahmet Bolat kimdir, kaç yaşında? Yeni THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat nereli? İşte detaylar!

Giriş Tarihi 28 Ocak 2022, 11:34 Güncelleme 28 Ocak 2022, 11:34
Yeni THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat nereli? Ahmet Bolat kimdir, kaç yaşında?

İÇİNDEKİLER

Ahmet Bolat hakkında araştırmalar hız kazandı. Son dakika haberine göre, Türk Hava Yolları'nda (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı görevinden istifa etti. Aycı'nın yerine şirkette Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bolat geldi. Peki, Ahmet Bolat kimdir, kaç yaşında? Yeni THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat nereli?

AHMET BOLAT KİMDİR

Profesör olan Ahmet Bolat akademisyen ve yönetici olarak çeşitli üniversitelerde ve şirketlerde çalıştı.

THY A.O'nda Yatırım Yönetimi, Uluslararası ilişkiler ve Anlaşmalar ile İnovasyon ve Projeler Başkanlıklarından sorumlu Genel Müdür (Yatırım ve Teknoloji Yardımcısı olarak çalıştı.

Daha önce de Strateji Geliştirme, Filo Planlama, Yatırım Yönetimi ve Ar-Ge'den sorumlu Başkan olarak Ortaklığa 400'e yakın uçak satın alımı ile 150'ye yakın uçak kiralanmasının planlanması ve gerçekleştirilmesinde hizmet etmiştir.