CHP'li İBB'deki terörist kadrosu skandalı büyüyor! PKK üyesi sekreterin akrabası kırmızı kategori ile aranıyor

Ekrem İmamoğlu yönetimindeki CHP'li İBB'de teröristlere ayrılan kadrolarla ilgili skandallara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. PKK bağlantılı Sevtap Ayman'ın, eşinin ablası olan Mizgin kod adlı Kadriye Sayın'ın da, PKK'nın dağ kadrosunda olduğu ve Kırmızı Kategori'de aranan teröristlerden olduğu ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 03 Ocak 2022, 07:02 Güncelleme 03 Ocak 2022, 09:34
CHP’li İBB’deki terörist kadrosu skandalı büyüyor! PKK üyesi sekreterin akrabası kırmızı kategori ile aranıyor

İÇİNDEKİLER

İBB'de işe alınan PKK bağlantılı Sevtap Ayman'ın PKK/KCK terör örgütü üyeliğinden gözaltına alınıp adli kontrol şartıyla serbest kalmasının ardından İBB Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Muhtarlıklar Müdürü Ali Öztürk'ün Özel Kalemi'nde sekreter olarak göreve devam etmesi muhtarları ayağa kaldırmıştı.

SABAH'ta yer alan habere göre, Sevtap Ayman'ın 2013 yılından itibaren evli olduğu İ.A'nın ablasının 1992 yılında Kars'ın Digor İlçesi'nde PKK/KCK terör örgütü yanlısı faaliyetlerde bulunduktan sonra 1993 yılında PKK/KCK terör örgütü kırsal alanına katılan Mizgin kod adlı Kadriye Sayın olduğu ortaya çıktı.

Kadriye Sayın'ın PKK/KCK terör örgütü içerisinde sözde özel kuvvetler eğitimi aldığı, 1993-1999 yılları arasında sözde Botan Sahada takım komutanı olarak faaliyet yürüttüğü, 2000-2008 yılları arasında Irak' ın kuzeyi Haftanin-Zap bölgelerinde sözde bölük komutanı olarak faaliyet yürüttüğü, 2008 yılında Irak' ın kuzeyinde Metina bölgesinde sözde bölük komutanı olarak faaliyet yürüttüğü, 2013 yılında Irak' ın kuzeyi Zap bölgesinde terör örgütü içerisinde sorumlu olduğu, 2015 yılında Irak' ın kuzeyi Metina bölgesinde terör örgütünün kadın yapılanması YJA- Star içerisinde sözde 5'li yürütmede yer aldığı öğrenildi.

Kırmızı kategoride aranan teröristin, 2015 yılı içerisinde PKK/KCK-PYD/ YPG terör örgütü içerisinde Suriye Kobani bölgesinde saha sorumlusu düzeyinde faaliyet yürüttüğü, 2017 yılında PKK/ KCK terör örgütünün kadın yapılanması YPJ içerisinde Suriye'de sözde Afrin kantonunda tabur sorumlusu olduğu belirlendi.

İFADELERDE ADI GEÇİYOR
21 Nisan 2018'de yakalanan Bişenk kod adlı terörist ifadesinde, Mizgin kod adlı Kadriye Sayın'ın örgüte katılan eski İsimlerden olduğunu belirterek Kobani'de tüm akademilerin üzerinde sorumlu olarak faaliyet yürüttüğünü söyledi. Sayın'ın adı, örgüt mensubu birçok teröristin ifadelerinde de geçti.

Teröristler ifadelerinde "Mizgin kod adlı örgüt mensubudur. 2007 yılı içerisinde Zap Eyaleti'nde Türk güvenlik güçlerine karşı eylemlerde bizzat yer aldığını kendi anlatımlarından biliyorum. Örgüt içerisinde üst düzey faaliyetlerini olduğunu duydum. Örgüt içerisinde ilk doçka kullanan kadın olduğunu biliyorum. 2015-2017 yılları arasında Suriye Ayn El Arap (Kobani) bölgesinde faaliyet yürütürken kendisi de sözde Kobani sahasında olan tüm akademilerin sorumlusu olarak görev yapıyordu. 2019-2020 yıllarında YJA Star Genel Yürütme Konseyi düzenlemesinin yapıldığını öğrendim. Halen aynı görevi yürütüyor" şeklinde adı geçti.

Kadriye Sayın'ın İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar listesinde Kırmızı Kategori'de arandığı öğrenildi.

MİLLİ SPORCU YETİŞTİREN BABA DIŞARI, PKK'LILAR İÇERİ!
Gazeteci Nedim Şener, İBB'deki tepki çeken terör kadrolaşmasını bugünkü köşesine taşıdı. Şener'in yazısı şu şekilde:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Müdürlüğü'nde görevliyken Ekrem İmamoğlu yönetimi tarafından işten çıkarılan M.K., 29 Aralık 2021 günü e-posta adresime şu mesajı yolladı:

"Biz de 4 Ocak 2021 günü, 25 kişi aynı anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Müdürlüğü'nden işten çıkarıldık. Bu 'Eylo' kod adlı Sevtap Ayman denilen PKK'lı şu anda bizim koltuğumuzda oturuyor. İBB Muhtarlıklar Müdürü Ali Öztürk'ün sekreterliğini yapıyor. 962 mahalle muhtarı aracılığıyla vatandaşların bilgilerini topluyor."

E-posta kutusuna bakarken gözüme çarpan bu mesajı, İBB Başkanı İmamoğlu'nun sözcüsü Murat Ongun'a konuyla ilgilenmesi için şahsi Twitter hesabımdan paylaştım.

PKK ÜYELİĞİNDEN GÖZALTI

O, konuyu araştırıp doğru olup olmadığını açıklayacağına, akşam Haber Global kanalında katıldığım programa bağlanıp, "Resmen bir kadını terörist ilan etti" diyerek onu savunmuştu.

Oysa İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Sevtap Ayman hakkında zaten "Terör örgütü PKK'ya üye olmaktan" soruşturma yürütüyordu. Soruşturma 2020 yılında başlamış, 26 Kasım 2021 günü de gözaltına alınmış, adli kontrolle serbest kalmıştı.

Sevtap Ayman'ın, PKK/KCK'nın dağ kadrosuna eleman aktaran kişilerden biri olduğu ve 26 Kasım 2021 günü gözaltın alındığına dair haberin yayınlanmasından sonra Murat Ongun, "Sabah gazetesi anca kendini tokatlar çünkü yalanın merkezidir. Sevtap Ayman isimli çalışanımız tutuklu değil. Mesleğinin gereği görevini yarın sabah yapmaya devam edecek. Meydan boş değil, yalana geçit yok çünkü İBB var." diye savunmaya geçmişti.

KİM BU SEVTAP AYMAN?

Peki kimdi Murat Ongun'un ve İBB yönetiminin kol kanat gerdiği Sevtap Ayman?

İsper İstanbul Personel Yönetim A.Ş.'de büro işçisi olarak çalışan Ayman hakkında; 2016 yılında özel kolejde öğretmenlik yaparken, terör örgütünü simgeleyen kıyafetlerle halay çekerek öğrencilere PKK propagandası yaptığı ihbarı üzerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2020/99366 sayılı soruşturma başlatıldı. Yapılan araştırmalarda, PKK/KCK terör örgütü adına faaliyet gösteren şahıslarla irtibatlı olduğu, örgüt güdümünde haber yapan JİN Haber Ajansı içerisinde faaliyet gösterdiği ve 2011-2012 yıllarında terör örgütünün sözde üst düzey mensuplarından eylem talimatları almak maksadıyla Irak'ın kuzeyindeki Kandil ve diğer terör örgütü kamplarına giderek örgüt mensupları ile yüz yüze görüşmelerde bulunarak, örgütsel mahiyette talimatlar aldığı tespit edildi. Yurtdışı giriş-çıkış kayıtları da Irak'a yaptığı giriş-çıkışlar da teyit edildi. Hakkında, PKK'nın kırsal alanına eleman aktarım faaliyetlerinde bulunduğu yönünde tanık ifadesi ve teşhis bulunan Ayman, terör örgütü propagandası yapan şahıslarla birlikte 26 Kasım 2021 tarihinde yapılan operasyonda gözaltına alındı ve 29 Kasım 2021 tarihinde adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

PKK'LI TERÖRİSTLERİN MESAJLARINI PAYLAŞTI

Ayman'ın ayrıca Twitter üzerinden "eylo(@eylemdas)" rumuzu ile örgütsel propaganda içeren paylaşımlar yaptığı da görülüyor. Sevtap Ayman, ifadesinde PKK'nın JİN Haber Ajansı'na yalnızca işçi ve kadınlarla alakalı haberler gönderdiğini, Irak giriş-çıkışlarını ise akraba ziyaretleri ve Dohuk Üniversitesi'nde eğitim görmek olarak açıkladı. İfadesinde, Kürtçe'si yetersiz olduğu için eğitimi bıraktığını ve Türkiye'ye döndüğünü söyledi.

İlginç değil mi, PKK'nın bir ajansı hiç ilişkisi olmayan birinin gönderdiği haberleri yayınlıyor. Öyle mi? Ya da Kürtçe'sinin yetersiz olduğunu anlaması için Türkiye'den kalkıp Irak'ta, Dohuk Üniversitesi'ne gitmesi gerekiyormuş. Tam Murat Ongun'un inanacağı ya da takipçilerini inandıracağı gerekçeler!

İÇİŞLERİ MÜFETTİŞLERİ İDDİALARI İNCELİYOR

Sevtap Ayman ifadesinde, Irak'a gidiş gerekçelerinden birisini de "akraba ziyareti" olarak açıkladı. Sevtap Ayman'ın akraba dediği kişi, "kırmızı" kategoride aranan PKK'lı terörist olan görümcesi Kadriye Sayın olabilir mi?

Çünkü, dün basına yansıyan bilgilere göre, eşi İ.A.'nın ablası "Mizgin" kod adlı Kadriye Sayın, 1993 yılından beri PKK'nın dağ kadrosunda yer alıyor. 1992 yılında örgütsel faaliyetlere başlayıp 1993'te dağ kadrosuna katılmış Irak ve Suriye'de faaliyet göstermiş bir terörist.

Edindiğim son bilgi şu: Sevtap Ayman'ın görevi ve bağlantıları, daha önceden İçişleri Bakanlığı'na giden bilgiler ışığında müfettişler tarafından da incelenecek konular arasındaymış.

CHP'LİLERİN TEPKİSİNİ ÇEKEN İŞTEN ATMA

"Liyakat" diye işe başlayan Ekrem İmamoğlu yönetiminin düştüğü durum çok acı. Bir yandan Murat Ongun gibi birinin garip savunma ve saldırısı, diğer yandan FETÖ, PKK, DHKP-C bağlantılı sosyal medya üzerinden yürütülen algı operasyonları ile iş daha çok sarpa sarıyor.

Göreve geldikten sonra 15 bine yakın kişiyi işten çıkaran, 20 binden fazlasını alan Ekrem İmamoğlu yönetiminin son icraatı, İBB Spor A.Ş.'ye bağlı olarak Silivri'de bir yandan futbol antrenörlüğü yapan diğer yandan kızı İrem Kurt gibi milli tenisçi yetiştiren Özgür Kurt'un, temizlik işçisi olmayı kabul etmemesi üzerine 31 Aralık günü işine son verilmesi oldu. Silivri'de CHP'lilerin bile tepki gösterdiği kararın anlamı şu: PKK'lılar ve yardakçıları içeri, milli sporcu yetiştirenler dışarı...