Tunç Soyer İzmir'i borç batağına soktu! Şimdi de 50 milyonluk borçlanma için meclisten yetki isteyecek

Metro ihalelerinde 529 milyon liralık farka rağmen Gülermak Firmasına veren ardından da çelişkili açıklamalarda bulunan CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, belediyeyi borç batağına sokacak. Pazartesi günü meclisten 50 milyon liralık borçlanma yetkisi isteyecek olan Soyer’e AK Parti’den sert tepki geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AK Partili Grup Başkan Vekili Özgür Hızal yaşananları 'savurganlık' olarak nitelendirdi.

Giriş Tarihi 10 Aralık 2021, 15:36 Güncelleme 10 Aralık 2021, 15:42
Tunç Soyer İzmir’i borç batağına soktu! Şimdi de 50 milyonluk borçlanma için meclisten yetki isteyecek

İÇİNDEKİLER

Bir yandan Buca Metrosu İhalesini 529 milyon lira fark olmasına rağmen en düşük ikinci teklif olan Gülermak Firmasına veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer diğer yandan da belediyenin içine düştüğü mali krizi aşmak için yine borçlanma yoluna gitti.

Geçtiğimiz aylarda belediye meclisinden aldığı art arda borçlanma yetkileri ile muhalefetin tepkisini çeken Soyer bu sefer de İZSU Genel Müdürlüğü'nün enerji ihtiyacının tedariki için meclisten 50 milyon liralık borçlanma yetkisi istedi.

HIZALDAN TEPKİ
Soyer'in borçlanma yetkisi istemesi muhalefetin de tepkisini çekti. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AK Partili Grup Başkan Vekili Özgür Hızal yaşananları 'savurganlık' olarak nitelendirdi.

KAYNAKLAR ÇARÇUR EDİLİYOR
Sabah'ta yer alan habere göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dün olduğu gibi bugün de Tunç Soyer'in, İzmirlilerin vergileri ile yaratılan kaynakları verimli kullanmayıp çarçur ettiğini belirten Hızal "Kaynaklar verimli kullanılmayınca Soyer her zaman olduğu gibi yeni kaynak yaratmak için borçlanma yoluna gidiyor. Bu da belediyenin sırtındaki borç yükünü her geçen gün biraz daha artırıyor.

Sayın Soyer'in bir taraftan yatırım yapıyoruz deyip aslında belediye kaynaklarını yatırıma yönlendirmemesi diğer yandan da Buca metrosu gibi yaptığı bir takım ihalelerde yarım milyara yakın bir farkla ihaleyi başka bir firmaya vermesi bizim bu iddialarımızı da çok net bir şekilde doğruluyor. Büyükşehir Belediyesi, Sayın Soyer'in kötü yönetimi nedeniyle her geçen gün biraz daha borç batağına sürükleniyor" diye konuştu.