İstanbul'da lodos ne zaman sona erecek? İstanbul'da fırtına ne zaman bitecek? Meteoroloji AKOM son dakika açıklamalar!

İstanbul'da rüzgar, fırtına etkisini iyice arttırdı. Rüzgarın hızı 100 kilometrenin üzerine çıktı. Çatalca'da fırtınanın etkisiyle saat kulesi devrildi. Esenyurt'ta çatı yoldakilerin üzerine uçtu. Yoldan geçen bir Anne ve çocuğu hayatını kaybetti. Bu gelişmelerin ardından vatandaşlar arama motorlarında, İstanbul'da fırtına ne zaman bitecek? İstanbul'da lodos ne zaman sona erecek? Sorusunun cevabını araştırmaya başladı. İşte son gelişmeler...

Giriş Tarihi 30 Kasım 2021, 08:59 Güncelleme 30 Kasım 2021, 08:59
İstanbul’da lodos ne zaman sona erecek? İstanbul’da fırtına ne zaman bitecek? Meteoroloji AKOM son dakika açıklamalar!

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren fırtına etkisini gösteriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamada, İstanbul için kuvvetli lodos uyarısı gelmişti. Lodosun etkisiyle yağmurla karışık çamur yağdı. Kadıköy'de Caddebostan Sahili'nde ve Bakırköy Sahili'nde kuvvetli dalgalar oluştu. Bu gelişmelerin ardından İstanbul'da fırtınanın ne zaman biteceği araştırılan konular arasında yer aldı. İstanbul'da fırtına ne zaman bitecek? İstanbul'da lodos ne zaman sona erecek? İşte son gelişmeler...

İSTANBUL'DA FIRTINA NE ZAMAN BİTECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Pazartesi) Marmara'nın batısından itibaren görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gece saatlerine kadar Marmara bölge genelinde, Salı (30.11.2021) günü sabah saatlerine kadar İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'de kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM, İstanbul için kuvvetli lodos uyarısında bulunmuştu. Bugün sabah saatlerinde kuvvetli lodos etkisini gösterdi.

Kadıköy'de Caddebostan Sahili'nde ve Bakırköy Sahili'nde dalgalar oluştu. Lodos nedeniyle dalgaların yüksekliği zaman zaman yaklaşık 3 metreye kadar ulaştı.

DAHA ÖNCE YAPILAN AÇIKLAMALAR

Dün yapılan açıklamada, 'Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi için fırtına uyarısı yaptı. İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yarından itibaren fırtına etkili olması bekleniyor.' denildi.

Açıklamada, rüzgarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerinden kuvvetli ve tam fırtınanın 70-110 kilometre saat şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi. Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

ESENYURT'TA FIRTINADA UÇAN ÇATI ANNE VE ÇOCUĞUNUN ÜZERİNE DÜŞTÜ!

Son dakika haberi.. İstanbul'da fırtına can aldı. Esenyurt'ta, şiddetli rüzgar nedeniyle uçan çatının altından çocuğunu kurtarıp, kendisi kaçamayan anne Elif Şanver hayatını kaybetti.

ÇATALCA'DA SAAT KULESİ DEVRİLDİ

Çatalca'da saat kulesinin devrilmesi kameraya yansıdı.

Çatalca Serbest Bölge'de kapı girişindeki saat kulesi lodosun etkisiyle devrildi. Devrilen saat kulesi parçalandı. O anlar kameraya yansıdı.

ÇATALCA'DA 2 TIR 1 KAMYONET DEVRİLDİ

Çatalça Büyükçekmece İstikameti Tem Bağlantı Yolu'nda seyir halinde bulunan 2 tır bir kamyonet lodos nedeniyle devrildi. Araç içinde bulunan sürücüler kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Kaza nedeniyle bölge de trafik yoğunluğu yaşandı. Çatalça Büyükçekmece İstikameti Tem Bağlantı Yolu'nda seyir halinde bulunan 2 tır bir kamyonet lodos nedeniyle devrildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine giden İtfaiye ekipleri bir tır sürücüsünü sıkıştığı yerden kurtardı. Diğer iki sürücü de çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtuldu. Şoförler kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Kaza nedeniyle bölge de trafik yoğunluğu yaşandı.