Türkevi: New York'un kalbinde zamanının ötesinde bir mimari...

ABD'nin en kalabalık ve en popüler şehri New York'taki yeni Türkevi binası törenle açıldı. BM'nin tam karşısında yer alan, birçok özelliği ile dünyaya mesajlar veren 171 metre yüksekliğindeki bina, Downtown Manhattan, East River ve Long Island City'den görülebiliyor. Başta Selçuklu ve Osmanlı olmak üzere geleneksel Türk mimari motifleri taşıyor ve lale şeklinde gökyüzüne yükseliyor. Çevreci özelliklere sahip bina York'un simgesel binalarından biri olacak. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 21 Eylül 2021, 09:04 Güncelleme 21 Eylül 2021, 10:19
Türkevi: New York’un kalbinde zamanının ötesinde bir mimari...

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla New York'taki Yeni Türkevi Binası'nın açılışı yapıldı. Başkan Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bu eserle beraber büyüklüğünü, birikimini ve artan gücünü yansıtan bir başyapıt ortaya çıkardığını ifade etti. Birleşmiş Milletlerin (BM) hemen yanı başında olması ve New York'un en prestijli noktalarından birinde yer alması Türkevi'ni Türkiye'nin son dönemdeki aktif dış politika hamlelerinin simgelerinden biri haline getirecek. İşte Yeni Türkevi'nden ilk görüntüler ve özellikleri.

New York'taki Yeni Türkevi Binası'nın açılışı törenle yapıldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bu eserle beraber büyüklüğünü, birikimini ve artan gücünü yansıtan bir başyapıt ortaya çıkardığını belirterek, "Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023'e giden süreçte Türkevi binamız, uluslararası toplumdaki yerimizin de bir yansıması olacaktır." ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletlerin (BM) hemen yanı başında olması ve New York'un en prestijli noktalarından birinde yer alması Türkevi'ni Türkiye'nin son dönemdeki aktif dış politika hamlelerinin simgelerinden biri haline getirecek.

LALE ŞEKLİNDE GÖĞE SÜZÜLEN TÜRKEVİ'NİN ÖZELLİKLERİ

171 metre yüksekliğe sahip ve 20 bin metrekare alanda inşa edilen Türkevi binası, başta Selçuklu olmak üzere geleneksel Türk mimari motifleri taşıyor ve lale şeklinde gökyüzüne yükseliyor.

NEW YORK'UN SİLÜETİNE EKLENDİ: BİRÇOK NOKTADAN GÖRÜLÜYOR

Türkevi, Downtown Manhattan, East River ve Long Island City'den görülebiliyor. Bina, dünyanın en önemli şehirlerinden New York'un silüetine eklenecek, Türk kültürü, tarihi ve çeşitliliğini yansıtacak simgesel bir gökdelen şeklinde tasarlandı.

OSMANLI VE SELÇUKLU İZLERİ

Türkevi binasının kapısı da Selçuklu ve Osmanlı kervansaraylarının mimarisinden esinlenerek inşa edildi.

ÇEVRECİ

Yağmur sularının biriktirilerek kullanılmasına olanak sağlayan depo sistemi ve yeşil bina kapsamında "Leed Silver" sertifikasına sahip bina, çevre dostu gökdelen özelliği taşıyor. Türkevi binası, New York'un ikonik binalarından biri olacak.

Binanın yapımını ise Türk-ABD ortaklığında bir şirket üstlendi.

BM Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğunun yer alacağı Türkevi binası, 200 kişilik oditoryumu, toplantı ve sergi salonları ile birçok hizmeti aynı anda verebilecek dinamik ve güvenlikli bir merkez olacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN