35-39 yaş arası aşı randevusu nasıl alınır? 35 yaş üstü ne zaman aşı olacak? MHRS, e-Nabız, Alo 182 aşı randevusu alma ekranı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, canlı yayında 35 yaş ve üstü vatandaşların randevularının açılacağını duyurdu. Aşılama sürecinde büyük bir başarıya imza atan Türkiye'de dün 1 milyon 240 bin 311 kişiye aşı yapılarak rekor kırıldı. Peki, 35 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? 35 yaş üstü ne zaman aşı olacak? İşte MHRS, e Nabız 35-39 yaş arası aşı randevusu alma ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılar...

Giriş Tarihi 17 Haziran 2021, 08:51 Güncelleme 17 Haziran 2021, 08:51
35-39 yaş arası aşı randevusu nasıl alınır? 35 yaş üstü ne zaman aşı olacak? MHRS, e-Nabız, Alo 182 aşı randevusu alma ekranı!

İÇİNDEKİLER

35 yaş üstü ne zaman aşı olacak? Sorusu Bakan Koca'nın açıklamalarının ardından gündeme geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, canlı yayında 35 yaş ve üstü vatandaşların randevularının açılacağını duyurdu. Aşılama sürecinde büyük bir başarıya imza atan Türkiye'de dün 1 milyon 240 bin 311 kişiye aşı yapılarak rekor kırıldı. Peki, 35 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? 35 yaş üstü ne zaman aşı olacak? İşte MHRS, e Nabız 35-39 yaş arası aşı randevusu alma ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılar...

35 YAŞ ÜSTÜ NE ZAMAN AŞI OLACAK?

Sağlık Bakanı Koca şu açıklamalarda bulundu;

Son bir hafta içinde; aşılarımızı çalışma hayatı, eğitim hayatı, sanat ve kültür hayatından, pek çok meslek ve yaş grubundan insanlarımızın erişimine açtık.Yarın itibariyle 35 yaş üzerindeki tüm vatandaşlarımız için de aşı randevularını açıyoruz.

Güçlü sağlık altyapımızla ve halkımızın gösterdiği yoğun teveccüh sayesinde toplumsal bağışıklık hedefimize her geçen gün daha da yaklaşıyoruz.Bugün itibariyle birinci dozda yaklaşık 23 milyon, ikinci dozda 14 milyon olmak üzere toplam uyguladığımız doz sayısı 37 milyonu buldu.

Bu güce güvenin demiştik. Bunun bir işaret zamiri olduğundan bahisle kimdir bu gücün sahibi sorusunu soranlar oluyor. Bu gücün sahibi elbette Devletimizdir. Devletimizin gücü büyüktür. Bu güce güveni güçlü şekilde gösteren halkımıza ve bu gücün en önemli unsurlarından biri olan sağlık teşkilatımıza teşekkür ediyorum.

35 YAŞ ÜSTÜ AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Türkiye'de devam eden aşılama sürecinde aşı randevu işlemleri hız kazandı. aşı başvurusu işlemleri e-devlet, e-nabız, MHRS mobil uygulamaları üzerinden yapılacak. Adım adım aşı randevusu alma işleminin detayları şöyle;

MHRS üzerinden randevu oluşturmak için www.mhrs.gov.tr adresine girin. Üyeyseniz bilgilerinizi girerek sisteme giriş yapın. Eğer üye değilseniz "Üye Ol" seçeneğini tıklayıp üyelik oluşturun.



Koronavirüs aşı randevusu almak için sisteme giriş yaptıktan sonra "Aşı Randevusu Al" seçeneğini tıklayın.

Vatandaşlar, öncelikli grupta olup olmadığını, aralarında boşluk olacak şekilde "AŞI", "T.C. kimlik numarası" ve "T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi"ni yazarak 2023'e kısa mesaj (SMS) göndererek sorgulayabiliyor.Kişi, aşı yapılacak öncelikli grupta bulunuyorsa randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendiriliyor. Uygulamayla seçilen sağlık kuruluşundan tarih ve saat belirtilerek randevu alınabiliyor. Randevu bilgisi SMS ile kişinin telefonuna gönderiliyor.



Aşı olacak grup arasında yer alan kişiler randevu işlemi için MHRS uygulamasını kullanabiliyor, vatandaş, tarihi geldiğinde randevu aldığı sağlık kuruluşuna gidecek .Aşı uygulaması için vatandaşlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabız hesabı üzerinden randevularını değiştirebiliyor.

Koronavirüs aşısı için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 182'den randevu alınarak başvurulabilinecek.