Sapkın ve eşcinsel içeriklerle tartışmaların odağındaydı... Netflix'in fahiş zammı kullanıcılarından tepki topladı!

Son dakika haberine göre çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix, Türkiye üyelik ücretlerine zam yaptı. 3 farklı üyelik modelinin yer aldığı Netflix'te abonelik ücretleri yüzde 50'ye varan oranda zamlandı. Zam kararı sonrası sosyal medyada birçok kişi üyelikten çıkacağını açıkladı. Netflix, özellikle son yıllardaki eşcinsel sapkınlığa özendirme amaçlı yayın politikasıyla tartışmaların odağındaydı.

Giriş Tarihi 04 Mart 2021, 15:15 Güncelleme 04 Mart 2021, 15:20
Sapkın ve eşcinsel içeriklerle tartışmaların odağındaydı... Netflix’in fahiş zammı kullanıcılarından tepki topladı!

İÇİNDEKİLER

Online dizi ve film izleme platformu Netflix Türkiye'deki üyelik ücretlerine zam yaptı. Yapılan zammın ardından Netflix'in aylık üyelik ücretleri yüzde 31 ile yüzde 50 arasında artırıldı.

Daha önce 17.99 TL temel paket 26.99 TL'ye, 29.99 TL olan standart paket 40.99 TL'ye ve 41.99 TL olan özel paket ise 54.99 TL'ye çıkarıldı.

Netflix sözcüsü konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yapılan fiyat artışını şu sözlerle duyurdu:

"Türkiye'deki içerik kütüphanemizi zenginleştirmek ve hizmet kalitemizi daha da arttırmak için üyelik ücretlerimizi güncelliyoruz. Bu değişiklikle birlikte, her yaşa ve zevke uygun yapımları üyelerimizin hayatına keyif katan bir eğlence deneyimiyle birlikte sunmaya devam edeceğiz."

Nettlix sözcüsünden yapılan yazılı açıklamada, "4 Mart'tan itibaren hayata geçireceğimiz aylık ücretlerimizi şöyle şekillendirdik: Temel plan 26,99 TL, Standart plan 40,99 TL, Özel plan ise 54,99 TL. Her zaman olduğu gibi üyelerimiz kendileri için en uygun seçeneği sunduğumuz bu üç plan arasından tercih edebilecek" denildi.

TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ ARJANTİN'E KAPTIRDI
Bugünden itibaren geçerli olan bu fiyat artışının ardından Türkiye dolar bazında Netflix üyelik ücretlerinin en düşük olduğu ülke ünvanını da Arjantin'e kaptırdı.

Türkiye'de son zam öncesi 2.4 dolar seviyesinde olan en düşük Netflix abonelik paketinin aylık fiyatı da 3.6 dora çıkmış oldu. Arjantin'de ise bu paketin aylık fiyatı 3.3 dolar düzeyinde.



SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ
Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı böyle fahiş bir zam yapılmasını yersiz buldu. Birçok sosyal medya kullanıcısı Netflix aboneliklerini iptal edeceklerini belirtti.

İşte sosyal medyadaki tepkilerin bazıları: