Terör örgütü PKK'nın 26 kişiyi kurşuna dizip 19 kişiyi katlettiği Solhan katliamı unutulmadı

Bingöl'de 28 yıl önce bugün, Aksakal Mezrasında PKK'lı teröristler tarafından bir otobüsün önü kesilmiş içinden indirilen 27 köylü kurşuna dizilmişti. Şehit edilen 19 köylü dualarla anıldı.

Giriş Tarihi 20 Ekim 2020, 23:07 Güncelleme 21 Ekim 2020, 00:13
Terör örgütü PKK’nın 26 kişiyi kurşuna dizip 19 kişiyi katlettiği Solhan katliamı unutulmadı

İÇİNDEKİLER

Solhan İlçesi Hazarşah Köyü Aksakal Mezrası'nda 20 Ekim 1992 yılında bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerin şehit ettiği 19 sivil için Hazarşah Şehitler anıtında anma töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda Kur'an-ı Kerim okundu ardından İlçe Müftüsü Muharrem Dutar dua etti. Duanın ardından Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı ve katılımcılar şehitler anıtına karanfil bıraktı.

Takvim Gazetesini telefonuna indir | Android

Takvim Gazetesini telefonuna indir | App

HUAWEI APP İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Programa ilçe Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, kurum, siyasi ve STK kuruluşlarının temsilcileri ile şehit yakınları ve vatandaşlar katılım sağladı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Terör örgütü PKK'lı teröristler 20 Ekim 1992 yılında Hazarşah Köyü'ne bağlı Aksakal Mezrasında Çeşme Mevkiinde köy otobüsünü durdurmuş ve otobüsten indirdiği 26 köylüyü kurşuna dizmişti. Olayda 19 sivil şehit olmuş, 7 kişi ise yaralanmıştı.