Son dakika: Erzincan’da 'turuncu' listede yer alan terörist Gürkan Düz yakalandı! Çok sayıda terör eyleminin planlayıcısı ve faili

Son dakika haberi... İçişleri Bakanlığı terörden arananlar listesinde Turuncu Kategori'de yer alan 23 Eylül'de Yunanistan'a kaçmak isterken Edirne sınırında güvenlik güçleri tarafından yakalanan 'Rezzan Erzingan' kod adlı Gürkan Düz, getirildiği Erzincan'da, sorgusunun ardından tutuklandı.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2020, 10:38 Güncelleme 06 Ekim 2020, 10:38
Son dakika: Erzincan’da ’turuncu’ listede yer alan terörist Gürkan Düz yakalandı! Çok sayıda terör eyleminin planlayıcısı ve faili

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanlığı'nca 23 Eylül 2020 tarihinde 'Rezzan Erzingan' kod adlı Gürkan Düz'ün yakalanmasına dair yapılan açıklamada, ağustos ayına kadar bölücü terör örgütünün Tunceli yapılanmasında faaliyet yürüten, sonra PKK'dan kaçarak Yunanistan'a gitmeye çalışan teröristin Edirne sınırında güvenlik güçlerince yakalandığı belirtildi. Terör örgütüne 2015'te katılan teröristin, Erzincan ve Tunceli'de faaliyet gösterdiği belirlenirken, sorgulanmak üzere Erzincan'a getirilen teröristin verdiği bilgiler üzerine kent kırsalında yapılan arama tarama faaliyetlerinde, 2 kalaşnikof marka uzun namlulu tüfek, 2 roketatar mühimmatı, bir büyük telsiz, çok sayıda mühimmat ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok miktarda malzeme ve yaşam gereçleri ele geçirildiği öğrenildi.



ÇOK SAYIDA TERÖR EYLEMİNİN PLANLAYICISI VE FAİLİ
İfadesinde teröristin 6 Eylül 2020 tarihinde Amasya'da yakalanan ve daha sonra Erzincan'da tutuklanan 'Baver-Çektar' kod adlı PKK'lı teröristle birlikte 13 Mayıs 2020 tarihinde Erzincan'ın Çağlayan beldesi Karatuş köyü mevkisinde devriye görevi yapan jandarma aracı ile 25 Mayıs 2017 tarihinde Yaylabaşı Jandarma Karakol Komutanlığı devriye aracına yönelik el yapımı patlayıcı ile saldırı olaylarının da aralarında bulunduğu çok sayıda terör eyleminin planlayıcısı ve faillerinden oldukları anlaşıldı.