Özel ve devlet okullarının 2020-2021 yılı başlayacağı tarih... MEB açıkladı okullar hangi ay açılacak?

Son günlerin en çok merak edilen konu başlığı, okulların açılıp açılmayacağı konusu oldu. Vatandaşlar ilkokul, ortaokul ve liselerin eğitime başlayıp başlamayacağını araştırıyor, MEB'in yapacağı bu konudaki açıklamalarına odaklanıyor. MEB son dakika okullar ne zaman açılıyor? Sağlık Bakanlığının Bilkent Yerleşkesi'ndeki Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı saat 17.00'de başladı.

Giriş Tarihi 12 Ağustos 2020, 20:36 Güncelleme 12 Ağustos 2020, 20:42
Özel ve devlet okullarının 2020-2021 yılı başlayacağı tarih... MEB açıkladı okullar hangi ay açılacak?

İÇİNDEKİLER

Okullar ne zaman, hangi tarihte açılacak sorusunun yanıtı merak ediliyordu. Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan önemli bir son dakika açıklaması yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, 2020-2021 eğitim öğretim yılına ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, ''2020-2021 eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirme süreci nihai aşamadadır. Bilim Kurulu toplantısı sonucuna göre alınacak karar, en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır.'' ifadeleri kullanıldı. MEB'den yapılan açıklamada ise "2020-2021 eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirme süreci nihai aşamadadır. Bilim Kurulu toplantısı sonucuna göre alınacak karar, en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacak. Peki İlkokul-lise-ortaokul özel okul açılma kararı nedir? Okulların 2020-2021 yılı başlayacağı tarih...

BAKAN SELÇUK AÇIKLAMA YAPTI

Bilim Kurulu toplantısı sonrası Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamasında 2020-2021 eğirim öğretim yılına 31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitime açıyoruz. 21 Eylül'de yüz yüze eğirime başlıyoruz.

'YETERLİ OLMAYABİLİR'

Kabine toplantısının ardından dün de Sağlık Bakanlığı'nda MEB yetkilileriyle üst düzey bir toplantı gerçekleştirildi. Özel okulların 17 Ağustos'ta; devlet okullarının ise 31 Ağustos'ta başlayacağı duyurulan yüz yüze eğitimler için son vaka sayıları analiz edildi. Ancak Bilim Kurulu'nun 3 Ağustos'ta biten Kurban Bayramı tatilinin olası sonuçlarının 14 gün sonra ortaya çıkacağı tezinden hareketle 17 Ağustos öncesinde yapacağı öngörülerin yeterli olmayabileceği de ifade edildi.

'NİHAİ AŞAMADA'

MEB'den yapılan açıklamada ise "2020-2021 eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirme süreci nihai aşamadadır. Bilim Kurulu toplantısı sonucuna göre alınacak karar, en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacak

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PLANLAMASI NASILDI?

MEB, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı çalışma takvimini 81 ile gönderdiği genelgeyle duyurmuştu.

Buna göre, eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1'inci sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-4 Eylül 2020 arasında uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020'de yapılacak, 22 Ocak 2021 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili ise 25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak 5 Şubat 2021 Cuma günü sona erecek.

ÖZEL OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Verilere bakarız, ağustos sonu, eylül başında nasıl bir tablo varsa hareket planımızı ona göre uygularız. Her türlü altyapımız ve imkanımız fazlasıyla var. İsteyen özel okul 15 Ağustos'ta faaliyet başlayabilir.' dedi.

Bir gazetecinin 'Resmi okullarda yüz yüze eğitim yapılırken, özel okullarda uzaktan eğitim hakkı tanınır mı? Seyreltilmiş sınıf uygulaması ile öğretmen ihtiyacı ortaya çıkabilir mi?' sorusuna Bakan Selçuk, "Devlet okulları için başka şart var da özel okullar için başka şart var diye bir şey söz konusu değil. Bütün çocuklarımızın sağlığı, özel okullardaki öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığı bizim önceliğimiz arasında." yanıtını verdi.

BAKAN SELÇUK'TAN ÖĞRENCİ VE VELİLERE MASKE UYARISI

"Sınıf mevcutlarını azaltmak, teneffüste çıkacak öğrenci sayısını ayarlamak, sabahçı ve öğlencilerin karşılaşmasını engellemek, çocukların ortak alanlarda aynı zamanda bulunmaması için planlama yapmak, sıralar arasında boşluk sağlamak. Kısacası çocuklarımızın birbirleriyle sosyal mesafesini korumak ve okullarımızı sağlıkla açmak için gece gündüz çalışıyoruz. Çocukları ve yetişkinleri bayramda denizde, plajda, parkta, sokakta bu kadar yakın temaslı maskesiz görmek üzücü. 'Okulları birlikte açacağız' diyoruz. Bunun için gerçekten çabalayamaz mıyız?"