2 yıllık bölümler üniversite taban puanları! 2020 YKS iki yıllık üniversite taban ve tavan puanları başarı sıralaması

2020 YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte heyecan başladı. Taban ve tavan puanları merak edilirken yüzdelik dilimler de belli oldu mu sorusu araştırılıyor. Puanlarını öğrenen adaylar merak ve heyecan içinde puan sistemini incelemeye koyulmuş durumda. 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite eğitimleri için emek veren, çabalayan öğrenciler hedefleri doğrultusunda plan yapmaya başladılar bile. İşte 2 yıllık bölümler için taban, tavan puanları! Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyeceklerdir. TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilirler. İşte 2020 YKS iki yıllık üniversite taban ve tavan puanları başarı sıralaması...

Giriş Tarihi 28 Temmuz 2020, 09:37 Güncelleme 28 Temmuz 2020, 09:37
2 yıllık bölümler üniversite taban puanları! 2020 YKS iki yıllık üniversite taban ve tavan puanları başarı sıralaması

İÇİNDEKİLER

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS sınavı sonuçları açıklandı. Üniversite puanlarını öğrenen bireyler ise 2 yıllık bölümler için üniversite taban ve tavan puanları ile ilgili araştırmalara geçtiler. Özellikle iki yıllık fakültelerde okumak isteyen bireyler başarı puanları ile tavan taban puanları açıklandı mı? sorularına yanıt arıyorlar. İşte 2020 YKS 2 yıllık bölümler ve taban tavan puanları.. YÖK Atlas, Yükseköğretim Kurumları'nın (YÖK) özellikle tercih sürecinde üniversite adaylarına doğru tercih yapmaları için destek olacak bir program olarak tasarlandı. YÖK Atlas, lisans tercih sihirbazında son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı sunuluyor.


YKS 2 YILLIK BÖLÜMLER TABAN TAVAN PUANLARI LİSTESİ!

2020 YKS 2 yıllık taban ve taban puanları listesine haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz..

YKS TABAN VE TAVAN PUANLARI 2020

ÖSYM tarafından yapılan son dakika açıklamasında YKS tercih kılavuzu yayınlanacak. Bu kılavuzla beraber tablolar halinde puan detayları da erişime açılacak.

TABAN TAVAN PUANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

YKS'DE BARAJ PUANI KAÇ?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilirler. TYT' de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebilirler

YKS TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS)'nin sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Aygün, " 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresimizden açıklanmıştır. Tercihler, 6-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim." dedi.

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyeceklerdir. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklardır. Adayların, yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce, bu Kılavuzdaki tabloların hangilerindeki programlardan tercih yapma haklarının bulunduğunu belirlemeleri gerekir.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOT İMKANI

YÖK Atlas, Yükseköğretim Kurumları'nın (YÖK) özellikle tercih sürecinde üniversite adaylarına doğru tercih yapmaları için destek olacak bir program olarak tasarlandı. YÖK Atlas, lisans tercih sihirbazında son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı sunuluyor.

Ön lisans tercih sihirbazında ise son 2 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı sunuyor. Net Sihirbazı, üniversite adaylarının en çok merak ettikleri konulardan biri, hedefledikleri bölüme girebilmek için hangi testte kaç net yapmaları gerektiğidir. YKS Net Sihirbazı ile bu sorular en güvenilir şekilde yanıt buluyor.

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL DUYURULACAK?

Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir.

4 YILLIK VE 2 YILLIK SÖZEL BÖLÜMLERİ

Animasyon ve Oyun Tasarımı, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı, Basın ve Yayın, Canlandırma Filmi Tasarım ve Yönetimi, Coğrafya, Coğrafya Öğretmenliği, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Çerkez Dili ve Edebiyatı, Çizgi Film ve Animasyon, El Sanatları, Film Tasarım ve Yazarlık, Film Tasarım ve Yönetmenliği, Film Tasarımı, Fotoğraf, Fotoğraf ve Video, Gastronomi (Yüksekokul), Gastronomi (Fakülte), Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Fakülte), Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Yüksekokul), Gazetecilik, Geleneksel Türk Sanatları, Görsel İletişim, Görsel İletişim Tasarımı, Görsel Sanatlar, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı, Halkbilim, Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (Fakülte), Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (Yüksekokul), Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Hititoloji, İlahiyat, İletişim, İletişim Bilimleri, İletişim Sanatları, İletişim Tasarımı, İletişim Tasarımı ve Medya, İletişim Tasarımı ve Yönetimi, İletişim ve Tasarım, İslam ve Din Bilimleri, İslami İlimler, Kurgu-Ses ve Görüntü Yönetimi, Kültür ve İletişim Bilimleri, Kürt Dili ve Edebiyatı, Medya ve Görsel Sanatlar, Medya ve İletişim (Fakülte), Medya ve İletişim (Yüksekokul), Okul Öncesi Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Radyo ve Televizyon, Radyo, Televizyon ve Sinema, Reklam Tasarımı ve İletişimi, Reklamcılık, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Rekreasyon Yönetimi (Fakülte), Rekreasyon Yönetimi (Yüksekokul), Sanat Tarihi, Sanat ve Kültür Yönetimi, Sanat Yönetimi, Sinema ve Dijital Medya, Sinema ve Televizyon, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Sümeroloji, Süryani Dili ve Edebiyatı, Tarih, Tarih Öğretmenliği, Televizyon Haberciliği ve Programcılığı (Fakülte), Televizyon Haberciliği ve Programcılığı (Yüksekokul), Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji, Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türk Halkbilimi, Türkçe Öğretmenliği, Yeni Medya (Fakülte), Yeni Medya (Yüksekokul), Yeni Medya ve Gazetecilik, Yeni Medya ve İletişim, Zaza Dili ve Edebiyatı.