Hemşireler günü 12 Mayıs Whatsapp SMS mesajları! Hemşireler günü en güzel sözler | Hemşireler günü nedir?

Hemşireler günü mesajları takvim.com.tr'de... Kutsal mesleklerden olan ve koronavirüs salgını yaşadığımız şu günlerde Hemşireler insanlara umut oluyor. Hemşireler günü mesajları ve sözlerini sevdiklerine göndermek isteyen vatandaşlar için hemşireler günü mesajlarını, koronavirüslü hemşireler günü sözlerini 2020 sizler için derledik. Hemşireler Günü her yıl 12 Mayıs'ta tüm dünyada ve Türkiye özel bir gün olarak kutlanmaktadır. Hemşirelik, birey, aile ve toplumun sağlığını koruma ve geliştirmeye odaklanan, ideal sağlık düzeyine ve yaşam kalitesine ulaştırmayı hedefleyen sağlık hizmetleri sektörüne bağlı bir meslektir.

Giriş Tarihi 12 Mayıs 2020, 09:16 Güncelleme 12 Mayıs 2020, 09:16
Hemşireler günü 12 Mayıs Whatsapp SMS mesajları! Hemşireler günü en güzel sözler | Hemşireler günü nedir?

İÇİNDEKİLER

12 Mayıs hemşireler günü Whatsapp SMS mesajlarını haberimizde derledik. 12 Mayıs hemşireler günü olarak kutlanıyor. Koronavirüs belası ile uğraştığımız şu günlerde hemşirelere çok büyük bir rol düşüyor. Hemşireler günü 1974'ten bu yana Türkiye'de kutlanıyor. İlk olarak ABD Sağlık ve Eğitim Bakanlığında yetkili olan Dorothy Sutherland, 1953 yılında dönemin başkanı Dwight D. Eisenhower ile görüşerek bir sonraki yılın Ekim ayını "Hemşireler Günü" ilan etmeyi teklif eder. Ancak o dönemde bu teklif onaylanmaz.1972 yılında ise bu önemli günün tanınması için resmi bir bildiri hazırlama girişiminde bulunulur ve Ulusal Temsilciler Meclisine sunulur. Fakat yine bu teklif onaylanmaz. Hemşireler günü mesajları ve sözleri, koronavirüslü hemşireler günü mesajları 2020 Hemşireler günü nedir?

HEMŞİRELER GÜNÜ MESAJLARI VE SÖZLERİ 2020

-12 ve 18 Mayıs Hemşireler haftası. Bütün hemşirelerimizin Hemşireler günü kutlu olsun

-Gece gündüz demeden sağlığımız için çalışan tüm hemşirelerimizin hemşireler günü kutlu olsun.

-Hayatımız ve sağlığımız için emek harcayan hemşirelerimizin Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftası kutlu olsun.

-Her türlü olumsuzlukta, maddi ve manevi zorlukta ülkemizin her köşesinde, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, her türlü özveri ve gayretle mesleğini icra etmeye çalışan tüm hemşirelerimizin "12 Mayıs Hemşireler Gününü" Kutlar sağlık ve mutluluklar dilerim.

-Ülkemizin her köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin sonsuz sabır, her türlü özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan, değerli Hemşirelerimizin 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftasını kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim.

-Tüm hemşirelerimizin, Hemşireler Haftasını kutluyor, sağlık ve mutluluk diliyorum

-Sağlık, bireylerin zorunlu ve vazgeçilmez temel ihtiyaçlarından biridir. Bu ihtiyaca cevap veren en önemli meslek grubu içerisinde ise hemşirelerimiz yer almaktadır. Hemşireler, sağlık problemleri olan insanların, bir tıbbi kuruluşa başvurmalarından ayrılmalarına kadar olan bütün süreçlerde birebir yanlarında olan bir sağlık personelidir. Sağlık hizmetlerinin sunumunda etkin bir rol oynayan ve mesleklerini büyük bir fedakarlıkla yerine getiren bütün hemşirelerimizin, 12 Mayıs Hemşireler Gününü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını kutlar sağlık ve mutluluk dilerim.

-Sevgi, şefkat ve hoşgörünün simgesi haline gelen hemşirelerimizin hemşireler günü kutlu olsun.

-Sağlık ordusunun vazgeçilmezleri hemşirelerin hemşireler günü kutlu olsun.

-12 Mayıs Dünya Hemşireler günü, sağlık personelimize kutlu ve hayırlı olsun

-Sağlık sektörünün vazgeçilmez haline gelen tüm hemşirelerin hemşireler günü kutlu olsun…

-"Önce İnsan" diyerek halkla hizmeti şiar edinmiş, insanların sağlıkları için çok önemli ve kutsal bir görevi ifa eden, bu yüce mesleğin mensubu bütün fedakâr, cefakâr hemşirelerimizin "Hemşireler Gününü" kutlayarak meslek hayatlarında başarılar dilerim.

-Ebe ve hemşireler günü kutlu olsun. Bu ülke sizinle gurur duyuyor.

HEMŞİRELER GÜNÜ 2020 NE ZAMAN?

Hemşireler Günü her yıl 12 Mayıs'ta tüm dünyada ve Türkiye özel bir gün olarak kutlanmaktadır.

DÜNYA HEMŞİRELER GÜNÜ NEDİR, NE ZAMAN KUTLANIYOR?

İlk olarak ABD Sağlık ve Eğitim Bakanlığında yetkili olan Dorothy Sutherland, 1953 yılında dönemin başkanı Dwight D. Eisenhower ile görüşerek bir sonraki yılın Ekim ayını "Hemşireler Günü" ilan etmeyi teklif eder. Ancak o dönemde bu teklif onaylanmaz.1972 yılında ise bu önemli günün tanınması için resmi bir bildiri hazırlama girişiminde bulunulur ve Ulusal Temsilciler Meclisine sunulur. Fakat yine bu teklif onaylanmaz.

Bundan iki yıl sonra, Uluslararası Hemşireler Konseyi, modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs'ı "Uluslararası Hemşireler Günü" ilan eder. Aynı yıl dönemin ABD Başkanı Nixon imzasıyla kesin olarak karar verilir. Yani 12 Mayıs 1974 yılından bu yana resmi olarak hemşireler günü kutlanmaya başlanmış olur.

HEMŞİRE KİMDİR?

Hemşirelik, birey, aile ve toplumun sağlığını koruma ve geliştirmeye odaklanan, ideal sağlık düzeyine ve yaşam kalitesine ulaştırmayı hedefleyen sağlık hizmetleri sektörüne bağlı bir meslek.

Hemşire, TDK'ye göre; Mesleki eğitim almış, tabip, laborant, hasta bakıcı gibi sağlık personelleriyle iş birliği yaparak hastanın tedavisini sağlayan sağlık çalışanına verilen isimdir.

Hemşireler, hasta bakımına yaklaşım, eğitim ve uygulama kapsamı bakımından diğer sağlık ekibi üyelerinden ayrılır. Hemşirelik, geniş uygulama alanlarına sahiptir. Birçok hemşire tabiplerin yaptığı tedavi planlamasıyla hastalara tedavi sağlamaktadır. Bakım sağlama rolü, hemşireliğin tarihsel imajını şekillendirmiştir. Hemşirelere eğitim düzeyinde yapılan çeşitli düzenlemelerle bağımsız çalışmaya olanak sağlanmıştır. Savaş sonrası dönemde hemşirelik eğitimi, gelişmiş ve uzmanlaşmış kimlik, birçok geleneksel düzenlemeler ve değişen sağlayıcı rollerle bir çeşitlilik süreci geçirmiştir.

2 Mart 1954 tarihli 8647 sayılı Resmi Gazete'ye göre; hemşireliğin tanımı şöyledir:

« Türkiye'de üniversitelerin hemşirelik ile ilgili lisans eğitimi veren fakülte ve yüksek okullarından mezun olan ve diplomaları Sağlık Bakanlığınca tescil edilenler ile öğrenimlerini yurt dışında hemşirelik ile ilgili, Devlet tarafından tanınan bir okulda tamamlayarak denklikleri onaylanan ve diplomaları Sağlık Bakanlığınca tescil edilenlere Hemşire unvanı verilir.

»Bu kanunun yürürlüğe girmesinden evvel usulüne göre hemşirelik sınıfına alınmış olanlar sanatlarını yapmaya ve hemşire unvanını kullanmaya devam ederler.

Türkiye'de hemşirelik eğitimi sağlık meslek liseleri ve üniversitelerin ilgili bölümlerinde yapılmakta iken; 2014 yılı itibarı ile sağlık meslek liselerinin hemşirelik alanlarından mezun olanlar Hemşire Yardımcısı unvanı alırken, Hemşirelik unvanı lisans eğitimi düzeyine yükseltilmiştir. Hemşirelik eğitimi, lisans düzeyinde 4 yılda verilmektedir. Lisans mezunu hemşireler meslekleriyle ilgili Lisansüstü eğitim aldıktan sonra ve diplomaları Sağlık Bakanlığınca tescil edildikten sonra Uzman Hemşire olarak görev yaparlar.

Hemşireler ve diğer sağlık ekibi üyeleri, yaşam kalitesini artırmak için hastalığın tedavisine odaklanarak bakım planı geliştirir.

HEMŞİRENİN GÖREVLERİ NELERDİR?

Bakımındaki hastaların tüm tıbbi ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü olan hemşirelerin sorumlulukları şu başlıklar altında toplanabilir;

Hasta bakım gereksinimlerini değerlendirmek ve planlamak,
Hastaları tetkikler için hazırlamak,
Operasyon öncesi ve sonrası hastaya bakım sağlamak,
İlaç ve serumları uygulamak,
Hastaların tıbbi öykülerini rapor etmek ve durumlarındaki değişiklikleri izlemek,

Hasta kan örneği alarak kayda geçirmek,
Hastanın; kan basıncı, şeker, ateş ölçümlerini yaparak raporlamak,
Araba kazası, yanık, kalp krizi ve felç gibi acil tıbbi durumlarda anında bakım sağlamak,
Hasta bakımının, fiziksel aktivite ve uygun beslenmeyi içeren her yönüne dikkat etmek,
Hastaya, arkadaşlarına ve ailesine psikolojik ve manevi destek vermek,
Yönetmeliklere uyarak güvenli ve temiz çalışma ortamını korumak,
Meslek profesyonelleriyle birlikte çalışmak