Yunanistan asker sevk ediyor! Suriyeli mültecilere hangi sınır kapıları açıldı? Göçmenler Avrupa yolunda!

33 askerimizin alçak Esed rejimi tarafından şehit edilmesinin ardından Türkiye bir dizi önlem aldı. Öncelikle Suriyeli mültecilere sınır kapıları açıldı. Peki Türkiye hangi sınır kapılarını açtı? Türkiye'nin kara ya da deniz yoluyla mültecilerin Avrupa'ya geçişlerini durdurmama kararı aldığı belirtildi. Türkiye, İdlib'te 33 askerimizi şehit olmasının ardından, bu konuda adım atmayan Avrupa’ya karşı sınır kapılarını açarak göçmen kontrolünü bıraktı. Peki, Mültecilere hangi sınır kapıları açıldı?

Giriş Tarihi 28 Şubat 2020, 13:24 Güncelleme 28 Şubat 2020, 13:31
Yunanistan asker sevk ediyor! Suriyeli mültecilere hangi sınır kapıları açıldı? Göçmenler Avrupa yolunda!

İÇİNDEKİLER

Türkiye hangi sınır kapılarını açtı? Son dakika bilgilere göre İdlib'deki alçak saldırının ardından mültecilere Avrupa kapılarının açılmasıyla birlikte, Avrupa'ya yoğun göçmen akını başlamış bulunmaktadır. Birçok kişi hangi sınır kapılarının açıldığını merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, Mültecilere hangi sınır kapıları açıldı?

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

REUTERS HABER AJANSI SON DAKİKA GEÇTİ: TÜRKİYE SINIR KAPILARINI AÇTI, SURİYELİ GÖÇMENLER AVRUPA ÜLKELERİNE GEÇİŞ YAPACAK

Üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırılan özel bir haber hazırlayan Reuters haber ajansı Türkiye'nin sınır kapılarını açtığı yönünde haber servis etmişti. Söz konusu haberin yerel basın tarafından da duyurulmasının ardından Edirne'de Suriyeli mülteci hareketliliği başladı.
İdlib'de kalan Suriyeli mültecilerin rejim unsurları tarafından başlatılan yoğun bombardıman sonrasında Türkiye sınırına doğru hareket ettiği açıklanırken Türkiye ikinci bir göç dalgasına dayanamayacağını ve sınır kapılarını açacağını duyurdu.

SURİYELİ MÜLTECİLER SINIR KAPILARINA AKIN ETTİ, YUNANİSTAN GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ATTIRDI!

Konu hakkında gelen ilk bilgilere göre AFP son dakika haberi olarak Türkiye tarafından alınan kararın ardından Yunanistan'ın sınır bölgesinde güvenlik önlemlerini arttırdı. Kararın basında geniş çaplı olarak yer almasının ardından Suriyeli göçmenlerin yoğun bir şekilde sınır kapılarına doğru yola çıktıkları görülürken sınır kapısına yoğun bir şekilde ilerleyişin devam ettiği görüldü.

MÜLTECİLERE HANGİ SINIR KAPILARI AÇILDI?

İdlib'de Türk askerine yönelik düzenlenen saldırının ardından Suriyeli mültecilerin Avrupa'ya gidişi için sınırı kapıları açıldı.

Türkiye, İdlib'te çok sayıda askerin şehit olmasının ardından, bu konuda adım atmayan Avrupa'ya karşı sınır kapılarını açarak göçmen kontrolünü bıraktı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de "Milletimizin başı sağolsun. Yaralılarımıza şifa diliyoruz. Türkiye milli güvenliği için Suriye topraklarında mücadele etmektedir. Bu terörün topraklarımızı tehdit etmemesi için TSK İdlib'de. Şehitlerimiz için canımız yanıyor. Bu mücadele ülkemizin sınırlarını korumak için sonuna kadar verilmesi gerekmektedir. Türkiye'nin bu gelen mülteci baskısını kaldıramayacağını söylemiştik. Yapılan saldırılar sonrası mülteciler, buradan Avrupa ve Türkiye'ye doğru ilerliyorlar. Ortada bir durum var ve mültecileri artık tutabilecek durumda değiliz" ifadelerini kullandı.

Edirne'ye gelen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 göçmen, haberin duyulmasının ardından gece yarısı Yunanistan'a geçmek üzere sınıra doğru yürüyüşe geçti.

Sırtlarına çantalarını alan göçmenler, Karaağaç Mahallesi'nden Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'na ulaşmak yürüyüşlerini sürdürüyor.

OTOBÜSLER KALDIRILIYOR
Sosyal medyadan gelen son görüntülere göre yurdun dört bir yanından otobüsler kaldırıldığı görülüyor. İddialara göre bazı hayırsever iş insanları, göçmenlerin sınıra hareketini kolaylaştırmak için devreye girdi ve otobüsler organize etti. İstanbul'da sabah saatlerinde Esenler'den 2, Bağcılar'dan 1, Vatan Caddesi'nden 1, Fevzipaşa'dan 1, Esenyurt'tan 1, Sultangazi'den 1 otobüs kaldırıldığı belirtildi.


EDİRNE'DE TOPLANIYORLAR
Alınan kararın ardından göçmenler Yunanistan ve Bulgaristan'a geçmek için sınır kapılarına ve kıyılardaki kaçak geçiş yollarına akın etti. Yüzlerce düzensiz göçmen Kapıkule Sınır Kapısı'na yürürken, Edirne'nin bir çok noktasında da onlarca düzensiz göçmen toplanarak, gruplar oluşturuyor.

Göçmenlerin, İstanbul'dan taksilerle geldikleri görülüyor. Mülteciler, Pazarkule Sınır Kapısı'na ulaşmak için tarlalardan geçerek, Meriç Nehri'ne ulaşmaya çalışıyorlar.

GÖÇ İDARESİNDEN OTOBÜSLERLE AYRILDILAR
Aydın Göç İdaresi'nde kalan göçmenler gece yarısından sonra otobüslere binerek sınırdan geçmek üzere Aydın'dan ayrıldı.Konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken göçmenlerin otobüslerle bölgeden ayrılması kameralara yansıdı.

AYVACIK SAHİLİNDEN BOTLA GEÇECEKLER
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sahillerinden Yunanistan'ın Midilli Adasına lastik botlarla geçmek isteyen mülteciler Avrupa'ya geçmesine engel olunmayacağı haberleri üzerine Ayvacık sahillerine gelmeye başladı.

Ayvacık sahillerinden Midilli Adasına yasa dışı geçiş yapmak isterken yakalanıp, ilçede bulunan Göç İdaresine bağlı Yabancıları Geri Gönderme Merkezinde farklı milletlere mensup 400 mültecinin bulunduğu öğrenildi.

EDİRNE'DE SINIRA AKIN ETTİLER
Edirne'ye gelen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 göçmen, haberin duyulmasının ardından gece yarısı Yunanistan'a geçmek üzere sınıra doğru yürüyüşe geçti. Sırtlarına çantalarını alan göçmenler, Karaağaç Mahallesi'nden Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'na ulaşmak için yürüyüşlerini sürdürüyor.

Aralarında Suriye, İran, Irak, Fas, Pakistanlıların da bulunduğu göçmenler, İdlib'deki saldırının ardından kendi aralarında haberleşerek Yunanistan'a geçmek için Edirne'ye geldiklerini söyledi.

DİKİLİ'DE GÖÇMENLER BOTLARIN GELMESİNİ BEKLİYOR
İzmir'in Dikili ilçesi sahil sitelerinde bir araya gelen 160 mülteci kendi aralarında biriktirdikleri para ile aldıkları botların plaja gelmesini bekliyor. Buradan botlara binecek olan mülteciler Yunanistan'a gitmek için yola çıkacak.

Yunanistan'a geçiş yapmak için bekleyen grup adına açıklama yapın Suriye uyruklu Halit Sait, kendi aralarında para toplayarak bot aldıklarını ve Yunanistan'a geçiş yapmak için beklediklerini söyledi.