Almanya'yı kana bulayan ırkçı Tobias Rathjen'in babası hakkında şoke eden detay! "Yabancılarla arkadaşlık etmeyeceksin"

Almanya’nın Hanau kentinde 2 kafeye saldırı düzenleyen ve 4’ü Türk 10 kişiyi öldüren ırkçı Tobias Rathjen, saldırının ardından önce annesini öldürmüş sonra da intihar etmişti. Evden sağ olarak çıkan Tobias Rathjen’in babası ile ilgili detaylar duyanları şoke etti. Babanın yalancı şahitlik, şantaj, iftira gibi konularda poliste dosyası bulunuyor. Komşuları da teröristin babasının agresif biri olduğu, hep sorun çıkardığını, gençliğinde oğluna "Yabancılarla arkadaşlık etmeyeceksin" diye baskı yaptığını anlattı.

Giriş Tarihi 24 Şubat 2020, 11:13 Güncelleme 24 Şubat 2020, 11:20
Almanya’yı kana bulayan ırkçı Tobias Rathjen’in babası hakkında şoke eden detay! Yabancılarla arkadaşlık etmeyeceksin

İÇİNDEKİLER

Almanya'nın Hanau kentinde iki nargile kafe ve bir büfeyi basarak içeridekilere kurşun yağdıran ırkçı terörist Tobias Rathjen (43), saldırıdan sonra kaldığı anne babasının evinin bodrum katında ölü bulunmuştu. Saldırıdan 5 saat sonra, gece saat 03.00'te eve baskın düzenleyen polis evde annenin de cesedini bulmuştu. Teröristin, annesini öldürdükten sonra intihar ettiği düşünülürken baba Hans Gerd Rathjen (72) evden sağ çıkan tek kişi oldu. Gözaltındaki baba saldırılar hakkında bilgi sahibi kilit tanık olarak görülüyor.


Federal Savcı Peter Frank, Hürriyet'e Hans Gerd Rathjen ile ilgili "Baba konuşmuyor, susuyor. Baba bizim için zanlı değil, tanık" diye bilgi verdi. Babanın yalancı şahitlik, şantaj, iftira gibi konularda poliste dosyası bulunuyor.

Komşuları da teröristin babasının agresif biri olduğu, hep sorun çıkardığını, gençliğinde oğluna "Yabancılarla arkadaşlık etmeyeceksin" diye baskı yaptığını anlattı. Teröristin üyesi olduğu atıcılık derneği saldırıdan çok büyük üzüntü duyduklarını açıkladı ve "Kimsenin kafasının içindekileri okuyamayız" dedi.

Bild'in haberine göre; Hanau kentinde 10 kişiyi öldüren Tobias Rathjen'in evinden sağ çıkan tek kişi olan ve elleri arkadan kelepçelenip gözaltına alınan babası Hans-Gerd Rathjen (72), ağır psikiyatrik vaka olarak Giessen Üniversite Kliniği'ne götürüldü.

Bazı ırkları 'yok etmek' istediğini söyleyen Tobias Rathjen, hem kendisini hem de annesini öldürmeden önce Almanya'nın Hanau kentinde aralarında 5 Türkün de olduğu 10 kişiyi canice öldürdü.

Annesi de dahil olmak üzere 10 kişiyi katlederek sadece Almanya'nın değil tüm dünyanın gündemine oturan aşırı sağ görüşlü terörist, tüm ulusları yok etmek isteyen bir ırkçıydı.

Milliyet'te yer alan habere göre, Tobias Rathjen, beş Türk vatandaşı da dahil olmak üzere dokuz "göçmen kökenli" insanı öldürdü ve Çarşamba gecesi Frankfurt yakınlarındaki Hanau'da altı kişiyi ağır yaraladı.

Ardından evine döndü, silahı önce 72 yaşındaki annesine sonra da kendine doğrulttu.

Geçmişte banka memuru olarak çalışan cani, ardında "nüfusu yarıya indirmeyi hayal ettiğini" söylediği bir mektup ve video bıraktı.

Neo Nazi teröristin çektiği video, yaptığı katliamın ardından YouTube'dan kaldırıldı.

Aralarında Türkiye ve İsrail de olan 20'den fazla ülkenin halklarının yok edilmesi gerektiğinden bahseden manifestosunda stratejisini de anlatan terörist, Afganistan ve Irak'taki savaşları 10 yıl içinde bitirebileceğinden bahsediyordu.

Tobias Rathjen, ayrıca Almanya Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası'nı kazanmasına yardım edebileceğini de ileri sürüyor.

Tobias Rathjen çektiği videoda, Münih'teki işini kaybettikten sonra doğum yeri olan Hanau'ya döndüğünden bahsediyor.

Teröristin tuhaf iddialarından biri ise, hükümet tarafından izlendiğini düşündüğü için kadınlarla cinsel ilişkiye girememesi.

Angela Merkel Perşembe günkü konuşmasında zanlının farklı kökenlere, dinlere veya görünüşlere sahip insanlardan nefret ettiğine dair çok sayıda gösterge olduğunu söyledi.

"Saldırının perde arkasını netleştirmek için her şey yapılıyor. Vatandaşlarımızı kökenlerine ve dinlerine göre ayırt etmiyoruz. Irkçılık bir zehirdir, nefret zehirdir ve toplumda bu zehir var, birçok suçun sorumlusu da bu zehirdir."

Savcı Peter Frank ise, zanlının internetteki paylaşımlarının "son derece ırkçı bir zihin yapısına sahip olduğunu" gösterdiğini söyledi.

Frank, zanlının komplo teorilerinden de etkilenmiş olduğunu belirtti. Frank, soruşturma kapsamında zanlının Almanya ve diğer ülkelerdeki olası bağlantılarını araştırdıklarını söyledi ve ekledi:

"Ölü ve yaralıların sevdiklerinin duygularını paylaşıyoruz. Yaralılara acil şifa diliyorum. Bu hiç unutmayacağımız bir gün oldu ve soruşturmayı derinleştireceğiz."

Tobias Rathjen'in gittiği Diana Bergen-Enkheim poligonunu işleten Claus Schmidt, zanlıyı "hiç göze çarpmayan biri" olarak nitelendirdi ve ekledi:

"Hiç ırkçı veya yabancılara karşı düşmanlık besleyen biri gibi değildi. O yönde bir şaka bile yapmamıştı. Hep sıcak davranırdı."