Çin'de kan donduran görüntüler! Maske takmayan köylüyü direğe bağlayıp...

Çin'de ortaya çıkan yeni tip ölümcül Koronavirüs nedeniyle ülkede yaşanan korkuyu gözler önüne seren bir görüntü daha ortaya çıktı. Yetkililer, sokakta maske takmayan köylüyü kendilerine direnmesi üzerine direğe bağladı. Yetkililer kan donduran görüntüler diğer insanlara ibret olsun diye de devlet televizyonlarına ve sosyal medyaya servis ettiler.

Giriş Tarihi 19 Şubat 2020, 14:55 Güncelleme 19 Şubat 2020, 16:12
Çin’de kan donduran görüntüler! Maske takmayan köylüyü direğe bağlayıp...

İÇİNDEKİLER

Kovid-19 (yeni tip koronavirüs) için dünya çapında mücadele devam ediyor. Ancak Çinli yetkililerin virüsle mücadelesi zaman zaman eleştirilere de sebebiyet veriyor.

Özellikle de sağlık personellerinin hayatları, virüs yayıldığından beri tam anlamıyla altüst olmuş durumda. Öte yandan Çin devlet televizyonundan yapılan açıklama tüm dünyayı üzüntü ve endişeye boğdu. Ölümcül salgın ile ilgili en korkutucu açıklama BM'den geldi. İşte koronavirüs için yaşanan en son gelişmeler...

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın çeşitli ülkelerine yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının sağlık sistemi zayıf ülkelere sıçramasından endişe ettiğini söyledi.

Pakistan-Hindistan sınırındaki Kartarpur Darbar Sahib Sih tapınağını ziyaret eden Guterres, burada yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgınındaki durumun şu an için kontrol altında olduğunu söyledi.

Guterres, salgının sağlık sistemi gelişmemiş Afrika kıtasındaki ülkeler gibi ülkelere sıçramasından endişe duyduğunu dile getirerek, "Risk çok büyük ve dünya olarak buna hazır olmamız lazım.

Guterres, salgının sağlık sistemi gelişmemiş Afrika kıtasındaki ülkeler gibi ülkelere sıçramasından endişe duyduğunu dile getirerek, "Risk çok büyük ve dünya olarak buna hazır olmamız lazım.

ÖLÜMLER HIZLA ARTIYOR
Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 5'e yükseldi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, ülkede kesinleşen vaka sayısı 11 bin 977'sinin durumu ciddi olmak üzere 74 bin 185'e çıktı.

Ülkede toplam can kaybı biri Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nden olmak üzere 2 bin 5'e ulaştı. Durumu şüpheli olan vakaların sayısı 5 bin 248'e, müşahede altındakilerin sayısı ise 135 bin 881'e gerilerken, salgından iyileşerek taburcu olanların sayısı 14 bin 376'ya ulaştı.

Diğer yandan vaka sayısı Hong Kong'da 62'ye yükselirken, Makau Özel İdari Bölgesi'nde 10 olarak açıklandı. Bu arada son 24 saatte 136 kişinin hayatını kaybettiği ülkede, 1749 yeni vaka saptandı.

Çin'de salgın nedeniyle can kayıpları hızla artarken, ülkede Kovid-19'a karşı ilaç ve aşı geliştirmeye yönelik çalışmaların yanı sıra virüs taşıyan kişileri tespit etmek üzere hızlı tespit kitlerine yönelik çalışmalar sürüyor.

Pek çok ülkeye yayılan koronavirüs nedeniyle Wuhan'da hastaneler salgın ile mücadele ediyor. Başta salgının yayıldığı Wuhan kentinde olmak üzere ülke genelinde karantina altında olan hastalarla ilgilenen sağlık görevlileri evlerine gidemiyor, aileleri ile bir araya gelemiyor.

Çin'in devlet haber ajansı, ülkenin Yanzhou kentinde korona virüsü ile mücadele eden bir hastanede çalışan genç hemşirenin 3 yaşındaki oğlu ile uzaktan hasret giderdiği anların görüntülerini yayınladı.

Hemşirenin oğlunu bir aydır görmediği ifade edilen görüntülerde, hemşirenin hastanenin camından oğluna el salladığı görülüyor. Anne ve oğlunun ağlayarak hasret giderdiği anlarda, çevrede bulunanların da duygusal anlar yaşadığı görülüyor. Çinli yetkililerin 2 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüs salgınıyla mücadelesi zaman zaman eleştirilere de sebebiyet veriyor.

Bunun son örneği dün, Çin'in Henan eyaletine bağlı Puyang şehrinin Huizhai Köyü'nde yaşandı. Yetkililer, sokakta maske takmayan köylüyü kendilerine direnmesi üzerine direğe bağladı. Videoda, koruyucu kıyafet giydiği görülen Çinli yetkili direğe bağlanan köylüye, "Sen yaşamak istemiyor olabilirsin ama diğer insanlar yaşamak istiyor" diye bağırdığı duyuluyor.

Hem sosyal medyada hem de Çin devlet televizyonunda yayınlanan görüntülerde, köylü ise kendisini direğe bağlayan yetkililere, maske giymeyi unuttuğunu söyleyip kendisini çözmeleri için yalvarıyor. Yetkililer daha sonra yaptıkları açıklamada, köylünün maske takmadığını ve kendilerini görünce kaçmaya çalıştığını, yakalanınca ceza olarak direğe bağlandığını söyledi.