Sarallar ve Şahinler davasında son dakika gelişmesi

Son dakika haberi... Şahinler ile Sarallar grubundan 80 sanığın yargılandığı davada savcı İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya ilişkin görüşünü açıkladı.. Buna göre savcı, Şahinler ile Sarallar'ın ‘örgüt yöneticiliği, örgüt üyesi olmak ve örgüte bilerek yardım’ suçlarından delil yetersizliğinden beraatını istedi.

Giriş Tarihi 04 Şubat 2020, 09:36 Güncelleme 04 Şubat 2020, 09:40
Sarallar ve Şahinler davasında son dakika gelişmesi

İÇİNDEKİLER



Suç örgütü oldukları öne sürülen ve aralarında uzun süredir husumet bulunan Sedat Şahin liderliğindeki Şahinler grubu ile Burhanettin Saral önderliğindeki Sarallar grubundan 80 sanığın birlikte yargılandığı dava karar aşamasına geldi. Duruşma savcısı, İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya ilişkin görüşünü açıkladı.



Hürriyet'in haberine göre savcı 'bazı sanıklar hakkında çeşitli eylemler tespit edilmiş ise de bu eylemlerin örgüt hiyerarşisi içerisinde suç işlemesi yönünde alınan herhangi bir talimat ile gerçekleştirildiğine, suçtan elde edilen gelirin örgüt içerisinde paylaştırıldığına veya bir yerde toplandığına ve suç işlemek için kurulan bir örgütün varlığını gösterecek delil bulunmadığını' belirtti.



SOMUT DELİL YOK

Burhanettin Saral ve Sedat Şahin'in de arasında bulunduğu 8 sanığın 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 66 sanığın 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak', 3 sanığın ise 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte bilerek, isteyerek yardım etmek' suçlarını işlediklerine dair şüpheden uzak kesin ve somut delil edilemediği gerekçesi ile beraatlarına karar verilmesini talep etti.



SEDAT ŞAHİN'E 31 YIL

Savcı, Sedat Şahin'in 17 Mayıs 2017'de yakalandığı adreste yapılan aramada roketatar, bomba, tüfek, tabanca, fişek, gece görüş dürbünü ele geçirildiğini belirtti.

Savcı, Şahin'in 'tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi', 'resmi belgede sahtecilik' ve "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından 17 yıldan 31 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, diğer suçlardan ise beraatına karar verilmesini istedi. Şahinler grubunda yer aldıkları öne sürülen 16 sanığın ise 1 yıl hapis ile ağırlaştırılmış müebbet arasında cezalandırılmalarını talep etti.



Sarallar grubunun lideri olduğu iddia edilen Burhanettin Saral'ın Tekirdağ'daki işyerinde yapılan aramada tabanca, şarjör, fişekler ele geçirildiğini belirten savcı, Saral'ın "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet" suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması, diğer suçlardan ise beraatına karar verilmesini istedi. Sarallar grubunda yer aldıkları öne sürülen 15 kişinin, 1 yıl ile 18 arsında değişen hapisle cezalandırılması talep edildi.



Barış Saral, Abdülkadir Paketçi ve Bülent Bay'ın dosyasının ayrılmasını isteyen savcı diğer sanıkların ise üzerlerine atılı suçlardan beraatlarına karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.